Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξωδικαστικός: 1.100 ρυθμίσεις χρεών το Νοέμβριο

Το Νοέμβριο πραγματοποιήθηκαν 4.270 εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα και 2.289 νέες υποβολές αιτήσεων.

Εξωδικαστικός: 1.100 ρυθμίσεις χρεών το Νοέμβριο

Ιστορικό υψηλό για δεύτερο συνεχή μήνα καταγράφεται τον Νοέμβριο στην εκκίνηση νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών με περισσότερες από 4.200 αιτήσεις, σημειώνει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Σταθερά υψηλά παραμένουν οι νέες υποβολές αιτήσεων, οι οποίες ξεπερνούν τις 2.200 καθώς και οι νέες μηνιαίες ρυθμίσεις, οι οποίες ξεπερνούν τις 1.100. Τα στοιχεία αντανακλούν τη δυναμική του συγκεκριμένου εργαλείου, που τους τελευταίους μήνες αξιοποιείται σημαντικά από τους οφειλέτες και συμβάλλει ουσιαστικά στη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

  • Τον μήνα Νοέμβριο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 4.270 εκκινήσεις νέων αιτήσεων στην πλατφόρμα, 2.289 νέες υποβολές αιτήσεων και 1.152 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών.
  • Συνολικά, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 11.175 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 4,1 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.
  • Σε σταθερά επίσης υψηλό επίπεδο διατηρείται και το ποσοστό εγκρισιμότητας των ρυθμίσεων από τους χρηματοδοτικούς φορείς.

* Δείτε την έκθεση προόδου στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v