Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο Κ. Σκρέκας δείχνει την πόρτα στον Γ. Λιανό

Την Μαίρη Σάρπ προτείνει για τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο υπουργός Ανάπτυξης.

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ο Κ. Σκρέκας δείχνει την πόρτα στον Γ. Λιανό

Η μετωπική σύγκρουση που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννη Λιανού, με πρόσχημα την ακρίβεια, φέρνει ανακατατάξεις στην κεφαλή της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης προτείνει για τη θέση του προέδρου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τηνΣάρπ Αϊρίν-Έβελυν-Μικέλα-Μαίρη. Το θέμα θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, σύμφωνα με τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 12 του ν.3959/2011, όπως ισχύουν, της προτεινομένης, κυρίας Σάρπ, από τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα, για διορισμό στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. 

Ο σημερινός πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμούς κ. Γιάννης Λιανός ανέλαβε πρόεδρος στην Αρχή στις 29 Αυγούστου του 2019 αντικαθιστώντας την κυρία Βασιλική Θάνου -όταν νομοθετήθηκε το ασυμβίβαστο- και για το υπόλοιπο της θητείας της που λήγει στις 3 Ιανουαρίου του 2024.

Η κυρία Άιριν (Ειρήνη) - Έβελυν - Μικέλα - Μαίρη Σάρπ γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1954, είναι απόφοιτος του Γυμνασίου Θηλέων Καλαμάτας (1972) και πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών (1977). Διορίστηκε κατόπιν διαγωνισμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ως Εισηγήτρια το 1980 και προήχθη σε Πάρεδρο το 1985, σε Σύμβουλο το 1997, σε Αντιπρόεδρο το 2011 και σε πρόεδρο το 2020.

Ως αντιπρόεδρος προήδρευσε στα Β΄ και στο Δ' Τμήματα του Δικαστηρίου. Υπήρξε μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και προήδρευσε στο Δικαστήριο του άρθρου 88 παρ. 2 του Συντάγματος (2013-2020). Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής της άδειας (1995 - 1996) παρακολούθησε μαθήματα δημοσίου δικαίου στο Πανεπιστήμιο Paris II, ενώ δίδαξε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v