Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυο μήνες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ.

Την περσινή συνταγή θα ακολουθήσει, σύμφωνα με πληροφορίες το ΥΠΕΘΟ. Επιτρέπει την εμπρόθεσμη πληρωμή έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Εμειναν «στα χαρτιά» οι αλλαγές στα πρόστιμα.

Δυο μήνες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ.

Δίμηνη παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των ετήσιων τελών κυκλοφορίας για το 2024, έχει αποφασίσει σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα δίνοντας περιθώριο στους ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας έως τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως είχε συμβεί και πέρυσι. Πρόκειται για μία απόφαση η οποία έρχεται να διευκολύνει τους καταναλωτές στη διαχείριση των υποχρεώσεών τους την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει τη μάχη έναντι της ακρίβειας.

Τις προηγούμενες ημέρες, όπως είχε αναφέρει το Εuro2day.gr, στο οικονομικό επιτελείο επικρατούσε προβληματισμός για το χρόνο εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας σε συνάρτηση και με την πρόβλεψη του νόμου σύμφωνα με την οποία καθυστέρηση στην εξόφληση των ετήσιων τελών έστω και κατά μία ημέρα συνεπάγεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των ετήσιων τελών. Εξετάστηκε το ενδεχόμενο κλιμάκωσης του προστίμου σε συνάρτηση με το χρόνο καθυστέρησης αλλά το «σενάριο» τελικά έμεινε στα χαρτιά, χωρίς να αποκλείεται να επανέλθει αυτή τη φορά για τα τέλη κυκλοφορίας του 2025.

Για το 2024, οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν το περιθώριο εμπρόθεσμης εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Κερδισμένοι από την παράταση είναι και όσοι σχεδίαζαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους για να αποφύγουν την πληρωμή των τελών. Θα έχουν τώρα περιθώριο για δύο μήνες να κυκλοφορούν κανονικά τα οχήματά τους, καλυπτόμενοι από την παράταση αλλά το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου θα πρέπει να προχωρήσουν σε ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους για να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα. Στη συνέχεια, όπως συνέβη και φέτος θα μπορούν να ανακτήσουν τις πινακίδες τους για ορισμένους μήνες του χρόνου πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται με ψηφιακό τρόπο μέσω της ΑΑΔΕ, με κωδικούς taxisnet ή και χωρίς με τη συμπλήρωση του ΑΦΜ και του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v