Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνδέεται με τρεις νέους προορισμούς το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με τρεις προορισμούς του εξωτερικού θα συνδεθεί το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας. Οι επιπλέον συχνότητες και το comeback μιας αεροπορικής εταιρείας.

Συνδέεται με τρεις νέους προορισμούς το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με νέα δρομολόγια που θα συνδέσουν την Αθήνα με τρεις ακόμη προορισμούς ανά τον κόσμο, περισσότερες συχνότητες σε υφιστάμενα δρομολόγια, μία αεροπορική εταιρεία που προσγειώνεται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας και προίκα τις ισχυρές επιδόσεις που κατέγραψε το 2023, θα δώσει το σήμα για την έναρξη της σεζόν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», η εταιρεία του οποίου βρίσκεται προ των πυλών του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υπενθυμίζεται, δε, ότι η έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία θα ληφθούν οι σχετικές με την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χ.Α. αποφάσεις έχει προγραμματιστεί για αύριο, Παρασκευή 12 Ιανουαρίου.

Εχοντας ως εχέγγυο τα νούμερα-ρεκόρ που σημείωσε πέρυσι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, με τη συνολική επιβατική κίνηση να ανέρχεται σε 28,17 εκατ., αυξημένη κατά 24% σε σύγκριση με το 2022, αλλά και κατά 10,2% σε σύγκριση με το προ-πανδημικό 2019, οι μεγάλοι παίκτες των αερομεταφορών επιδιώκουν να διευρύνουν το μερίδιό τους στην ελληνική αγορά, με την προσθήκη νέων προορισμών και περισσότερων δρομολογίων που θα ενισχύσουν τη συνδεσιμότητα της ελληνικής πρωτεύουσας με δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά θα προσγειωθεί φέτος στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας η νορβηγική Norse Atlantic Airways, η οποία θα συνδέσει την Ελλάδα, και συγκεκριμένα την Αθήνα, με την άλλη άκρη του Ατλαντικού και ειδικότερα με τη Νέα Υόρκη και τις ΗΠΑ. Το νέο δρομολόγιο, το οποίο θα εκτελείται από τις 30 Μαΐου 5 φορές την εβδομάδα, έρχεται να καλύψει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση των Αμερικανών ταξιδιωτών προς τη χώρα μας, λειτουργώντας συμπληρωματικά στις πτήσεις που εκτελούν ήδη μεταξύ των δύο προορισμών η Emirates, η Delta Airlines, η American Airlines και η United Airlines.

Τη σημασία της αμερικανικής αγοράς για τον ελληνικό τουρισμό και για το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας ανέδειξε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, επισημαίνοντας πως «οι ΗΠΑ έχουν παραδοσιακά υπάρξει η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά για την Αθήνα και ειδικά το 2023, ο αριθμός των επιβατών μεταξύ της Αθήνας και των προορισμών στις ΗΠΑ εκτοξεύθηκε, καταγράφοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με την προ-πανδημική εποχή, με τη Νέα Υόρκη να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας».

Την επανεκκίνηση των πτήσεών της προς την Αθήνα από τον Απρίλιο έχει δρομολογήσει η πολωνική LOT, η οποία κάνει comeback και θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με τη Βαρσοβία σε καθημερινή βάση, σε ένα δρομολόγιο που εκτελούν ήδη η Aegean και η SKY express.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετρά τρεις νέους προορισμούς με τους οποίους θα συνδεθεί τη θερινή σεζόν του 2024. Πιο αναλυτικά, η Juneyao Airlines, με έδρα τη Σαγκάη, θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με τη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας από τις 2 Απριλίου, με συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα, και η χαμηλού κόστους ισπανική Volotea θα πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς δύο νέους προορισμούς, την Ανκόνα στην Ιταλία και τη Βρέστη στη Γαλλία. Μάλιστα, η ισπανική αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει τον προσεχή Μάρτιο πτήσεις μεταξύ Αθήνας - Νάπολης σε ένα δρομολόγιο που ήδη εκτελούν η Αegean και η βρετανική easyJet. Στην ίδια λογική, θα εκτελεί δρομολόγια από και προς το Σπλιτ της Κροατίας με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα, ενισχύοντας την υπάρχουσα σύνδεση που εξυπηρετείται από τις Αegean και Croatian Airlines.

Την Αθήνα με το Μπάρι θα συνδέσει από τον Απρίλιο και η ιρλανδική, χαμηλού κόστους, αεροπορική εταιρεία Ryanair, λειτουργώντας συμπληρωματικά στη Volotea, που εκτελεί ήδη πτήσεις μεταξύ των δύο προορισμών.

Στη δυναμική του «Ελευθέριος Βενιζέλος» ποντάρει και η easyJet, η οποία δύο φορές την εβδομάδα, αρχής γενομένης από τον Ιούνιο, θα εκτελεί πτήσεις στη σύνδεση Αθήνα - Μάλαγα, που ήδη εξυπηρετείται από την Αegean. Παράλληλα, η βρετανική αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί δύο φορές σε εβδομαδιαία βάση δρομολόγια μεταξύ της Αθήνας και της Πάλμα ντε Μαγιόρκα στην Ισπανία, μία σύνδεση που επίσης εξυπηρετεί μέχρι σήμερα η Αegean.

Τέλος, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, επιπλέον συχνότητες στο δρομολόγιο Αθήνα - Πράγα, που εκτελείται από την Αegean και τη Eurowings, θα προσφέρει η τσέχικη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους SmartWings, με τις πτήσεις να ξεκινούν τον Μάιο και να πραγματοποιούνται δύο φορές σε εβδομαδιαία βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v