Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητούνται επειγόντως σύμβουλοι για τα έργα σε Θεσσαλία-Εύβοια-Φθιώτιδα

Προκηρύξεις για την ανάδειξη τεχνικών και νομικών συμβούλων που θα υποβοηθήσουν την προκήρυξη των κύριων διαγωνισμών για τα έργα αποκατάστασης ανάρτησε η ΓΓΔΕ. Υποβολή προσφορών μέχρι την Παρασκευή.

Ζητούνται επειγόντως σύμβουλοι για τα έργα σε Θεσσαλία-Εύβοια-Φθιώτιδα

Διαγωνισμούς για την ανάδειξη τεχνικών συμβούλων και νομικών συμβούλων που θα υποβοηθήσουν στη δημοπράτηση έργων αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας από τις καταστροφικές κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου (Daniel και Elias) προκήρυξε η Γενική Γραμματεία Υποδομών και Μεταφορών.

Οι αναρτήσεις των σχετικών προκηρύξεων πραγματοποιήθηκαν χθες, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών από τους ενδιαφερόμενους μόλις την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, υπογραμμίζοντας την κατεπείγουσα ανάγκη ανάδειξης αναδόχων, προκειμένου να διαμορφωθούν οι τελικές δημοπρατήσεις έργων στις πληγείσες περιοχές.

Ειδικότερα η αναθέτουσα αρχή αναζητά προσφορές για την ανάθεση της σύμβασης για την Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ-ΚΣΣΥ) στην ωρίμανση της δημοπράτησης των έργων των παρ. 2Α και 2Γ της υπ' αρ. 21/12-10-2023 (Α΄166) ΠΥΣ, στις Περιφερειακές Ενότητες Εύβοιας και Φθιώτιδας, Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας (με τέσσερις διαφορετικές αλλά ομοειδείς προκηρύξεις).

Αντιστοίχως, αναζητά αναδόχους για τη σύμβαση Προχής Υπηρεσιών Νομικού Συμβούλου για την υποβοήθηση της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Κατασκευής και Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών (ΕΥΔΕ-ΚΣΣΥ) σε νομικά θέματα κατά τη διαδικασία δημοπράτησης, ανάθεσης και εκτέλεσης των σχετικών έργων.
Σημειώνεται πως όλοι οι επιμέρους διαγωνισμοί αφορούν σε προϋπολογισμούς 139.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Υπενθυμίζεται πως μόνο για την αποκατάσταση των οδικών υποδομών στη Θεσσαλία, η ηγεσία του υπουργείου έχει εκτιμήσει πως θα απαιτηθούν 900 εκατ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται επεμβάσεις αποκατάστασης στο σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και στο δίκτυο αντιπλημμυρικών έργων, άρδευσης και διαχείρισης νερού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v