Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι top 10 προορισμοί του εξωτερικού για τους Ελληνες

Ποιες πόλεις του εξωτερικού έψαξαν περισσότερο οι Ελληνες ταξιδιώτες το 2023 για τις αποδράσεις τους. Οι δύο πόλεις που αναρριχήθηκαν στη σχετική κατάταξη και οι 4 που έχασαν πόντους.

Οι top 10 προορισμοί του εξωτερικού για τους Ελληνες

Η Ρώμη, το Λονδίνο και το Παρίσι αποτέλεσαν για το 2023 τους τρεις προορισμούς του εξωτερικού που αναζήτησαν περισσότερο για αποδράσεις οι Ελληνες ταξιδιώτες, με τη γαλλική πρωτεύουσα να χάνει μία θέση σε σχέση με το 2022 και να κατατάσσεται τρίτη και τη βρετανική αντίστοιχα να αναρριχάται στη δεύτερη θέση.

Την πεντάδα των πόλεων του εξωτερικού για τις οποίες καταγράφηκε η υψηλότερη ζήτηση από την Ελλάδα, με βάση τα δεδομένα των διαδικτυακών αναζητήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσω Google και επεξεργάστηκε η εταιρεία Tourix, συμπλήρωσαν η Κωνσταντινούπολη και η Βιέννη.

Σταθερά στην 6η θέση παρέμεινε το Μιλάνο, με τη Βαρκελώνη να συγκεντρώνει έντονη ζήτηση και να σκαρφαλώνει από τη 10η θέση το 2022 στην 7η θέση το 2023. Στον αντίποδα, η Βουδαπέστη, το Αμστερνταμ και το Ντουμπάι αν και διατηρήθηκαν στη 10άδα, έχασαν πόντους και απώλεσαν από 1 θέση στην τελική κατάταξη.

Εκτός της «χρυσής» 10άδας παρέμεινε η Νέα Υόρκη, η οποία τερμάτισε 11η, και ακολούθησαν με μικρή διαφορά η Πράγα, η Βενετία και το Βερολίνο. Με βάση, πάντως, τα στοιχεία, η Ρώμη παρέμεινε στην κορυφή των προτιμήσεων των Ελλήνων για τους περισσότερους μήνες του 2023 και κατάφερε να διατηρήσει τα πρωτεία με μικρή διαφορά από το Λονδίνο.

Συγκρίνοντας δε την κατάταξη με τις δημοφιλέστερες για τους Ελληνες πόλεις του εξωτερικού για το 2023 και το 2022, η Ρώμη, το Παρίσι και το Λονδίνο αποτελούν σταθερά τους κορυφαίους προορισμούς των ταξιδιωτών από Ελλάδα, με σημαντική διαφορά σε επίπεδο ταξιδιωτικής ζήτησης σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v