Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σενάριο παράτασης στις αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Η προθεσμία λήγει κανονικά αύριο, αλλά η αργή ροή στον αριθμό των αιτήσεων οδηγεί σε αναθεώρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Σενάριο παράτασης στις αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης με ρεύμα

Ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων επιδόματος θέρμανσης με ηλεκτρικό ρεύμα, μελετούν τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Ενέργειας.

Η προθεσμία λήγει κανονικά αύριο Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, αλλά η αργή ροή στον αριθμό των αιτήσεων, οδηγεί σε αναθεώρηση του αρχικού χρονοδιαγράμματος, προκειμένου να σπεύσουν όσοι δικαιούχοι για διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν ακόμα να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους.

Οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ανέρχονται στις 390.000 και εκτιμάται ότι δεν θα ξεπεράσουν τις 450.000.

Υπολογίζεται ότι περίπου 1,2 εκατ. είναι τα νοικοκυριά που καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση και δικαιούνται επίδομα μαζί με τους 700.000 ευάλωτους που εντάσσονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) και μένουν εκτός επιδότησης.

Το ύψος της ενίσχυσης κυμαίνεται από 45 ευρώ έως 480 ευρώ το τρίμηνο, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειας και την περιοχή (συντελεστής βαθμοημέρας, κ.α.). Η ενίσχυση καλύπτει καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου έως και 31η Μαρτίου 2024 και θα «περάσει» ως έκπτωση στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος (έναντι ή εκκαθαριστικό) των δικαιούχων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v