Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο για διαχείριση αποθεματικών από το IFFR

Την εκδήλωση με θέμα «Asset Management for Occupational Pension Funds», διοργάνωσε το Institute of Finance and Financial Regulation στις 17 Ιανουαρίου. Συμμετείχαν εκπρόσωποι από τράπεζες, εταιρείες, εποπτικές αρχές αλλά και ακαδημαϊκοί. Ποια θέματα συζητήθηκαν.

Συνέδριο για διαχείριση αποθεματικών από το IFFR

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργάνωσε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο Asset Management for Occupational Pension Funds, το οποίο παρακολούθησαν εκπρόσωποι θεσμικών επενδυτών, τραπεζών, εταιρειών, εποπτικών αρχών και ακαδημαϊκοί από 16 χώρες και από 187 οργανισμούς και εταιρείες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καταξιωμένοι επαγγελματίες και ακαδημαϊκοί ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες σχετικά με τον μεταβαλλόμενο κόσμο της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ) καθώς και τις διεθνείς τάσεις και πρακτικές στους τομείς των εναλλακτικών επενδύσεων (private equity, private debt, real estate, infrastructure), τον ρόλο του FinTech και του Robo Advising, την διαχείριση αποθεματικών των κρατικών συνταξιοδοτικών ταμείων, την ενσωμάτωση κριτηρίων ESG στην διαμόρφωση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων και τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης.

Το συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό του ο Διευθυντής του IFFR και συνδιοργανωτής του συνεδρίου, Καθηγητής Γιώργος Σκιαδόπουλος (Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Queen Mary University of London), ο οποίος αναφέρθηκε στου υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχει το IFFR και στο ρόλο που επιτελεί στη σύνδεση του χώρου των επιχειρήσεων με τις τελευταίες εξελίξεις στην επιστημονική έρευνα στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής επιστήμης, όπως επίσης και στην διεθνή απήχηση και την σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου. Στη συνέχεια ο κος. Πάνος Τσακλόγλου (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης), αναφέρθηκε στη σημασία των ΤΕΑ και στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

Στο συνέδριο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Εναλλακτικές Επενδύσεις για Σχέδια Συνταξιοδότησης (DC plans)
  • FinTech και Καινοτομία στις Λύσεις Συνταξιοδότησης
  • Βέλτιστες Πρακτικές
  • Το μέλλον των DC ασφαλιστικών ταμείων
  • ESG και ασφαλιστικά ταμεία

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v