Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Deloitte

«Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας όπου στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της οικονομίας και της Δίκαιης Μετάβασης αναμένεται να εμπλουτιστεί και να προσφέρει πολλαπλασιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας», σημείωσε ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

Μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Deloitte

Μνημόνιο συνεργασίας με στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και της έρευνας, υπέγραψαν σήμερα στο ΠΔΜ στην Κοζάνη, ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης και ο Clients & lndustries Leader της Deloitte στην Ελλάδα, Βασίλειος Καφάτος. Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει δράσεις που αφορούν:

-στη βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, οικονομικών, πληροφορικής & προγραμματισμού,

-στην παροχή υποτροφιών προς φοιτητές του Πανεπιστημίου που φοιτούν σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών,

-προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, εκπόνηση πτυχιακών, μεταπτυχιακών εργασιών και διατριβών από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου σε επιστημονικά πεδία που άπτονται του ενδιαφέροντος της Deloitte,

-την επαγγελματική απορρόφηση αποφοίτων του ιδρύματος αφού ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες επιλογής της εταιρίας,

-και τη συνεργασία των δύο φορέων σε διαγωνισμούς ερευνητικών έργων που εξειδικεύεται το Πανεπιστήμιο και άπτονται του ενδιαφέροντος της Deloitte.

Ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης τόνισε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή της συνεργασίας όπου στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της οικονομίας και της Δίκαιης Μετάβασης αναμένεται να εμπλουτιστεί και να προσφέρει πολλαπλασιαστικά και μετρήσιμα αποτελέσματα στο πεδίο της περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας».

Ο Βασίλειος Καφάτος, Clients & lndustries Leader της Deloitte στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Deloitte Alexander Competence Center, τόνισε ότι «η συνεργασία μας είναι απόλυτα εναρμονισμένη με την στρατηγική δέσμευση της εταιρίας για την αξιοποίηση και επένδυση του ανθρώπινου δυναμικού», ανάφερε ότι το επόμενο διάστημα «θα δρομολογηθούν δράσεις που θα αφορούν την επανειδίκευση φοιτητών σε τεχνολογίες αιχμής και την αναβάθμιση δεξιοτήτων τους με βάση τις μελλοντικές ανάγκες της αγοράς εργασίας». Ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν νέες πρωτοβουλίες που θα αφορούν «την επαγγελματική αποκατάσταση και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής».

Παρόντας στην υπογραφή του Μνημονίου συνεργασίας ήταν κι ο υφυπουργός για θέματα Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης ο οποίος δήλωσε ότι «είναι χαρά μας να φέρνουμε την αγορά κοντά στα πανεπιστήμια μας και μάλιστα σε μια περίοδο που η περιοχή μας μετασχηματίζεται. Θα είμαστε δίπλα και θα στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v