Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύμβουλος τρέχει τη μετεγκατάσταση της Επιτροπής Παιγνίων

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το mega project της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων για την δημιουργία του νέου κτιρίου που έχει νοικιάσει για επόμενα 30 χρόνια. Η Αρχή αναζητά σύμβουλο για την προκήρυξη του έργου αλλά και τρόπους χρηματοδότησης.

Σύμβουλος τρέχει τη μετεγκατάσταση της Επιτροπής Παιγνίων

Ένα δύσκολο εγχείρημα ξεκίνησε να υλοποιεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων προκειμένου να ανακαινίσει ολοκληρωτικά το κτίριο που νοίκιασε για τα επόμενα 30 χρόνια στην οδό Βουλής 8-10 στο Δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή ανέθεσε στην εταιρεία «KK ENGINEERING SERVICES ΙΚΕ» την παροχή υπηρεσιών εφαρμογής Τεχνικών Μέτρων Προστασίας και Ασφάλειας για το ακίνητο επί της οδού Βουλής 8-10, το οποίο έχει παραχωρηθεί στην Ε.Ε.Ε.Π. με την από 02.05.2023 Σύμβαση Μακροχρόνιας Παραχώρησης Χρήσης,

Την ίδια στιγμή η Αρχή αναζητά τρόπο χρηματοδότησης του πολυέξοδου project ενώ βρίσκεται και στην διαδικασία προετοιμασίας των τευχών προκήρυξης του διαγωνισμού για την ανακατασκευή του νέου κτιρίου που έχει νοικιάσει από τον ΕΦΚΑ στην οδό Βουλής.

Το κτίριο έχει καταστραφεί από πυρκαγιά και χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις προκειμένου να φιλοξενήσει όλες τις υπηρεσίες τις Ανεξάρτητης Αρχής Παιγνίων.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΕΠ ανέθεσε στην εταιρεία «DIADIKASIA BUSINESS CONSULTING ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α.Ε.», την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη της Ε.Ε.Ε.Π. αναφορικά με τη διάγνωση αναγκών λειτουργικού και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού της Αρχής και την εύρεση χρηματοδοτικών λύσεων, αντί συνολικού τιμήματος 20.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%. Η συνολική διάρκεια των παρεχόμενων υπηρεσιών ορίζεται σε έως τρεις μήνες.

Η εταιρεία θα κληθεί να βρει εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης του έργου είτε από χρηματοδοτικά ταμεία είτε στο πλαίσιο προγραμμάτων για την ανακατασκευή του κτιρίου που έχει ιστορική αξία.

Προκειμένου να μην χαθεί χρόνος στην Αρχή έχει συσταθεί ειδική επιτροπή που θα τρέξει όλες τις διαδικασίες μια και η ΕΕΕΠ δεν έχει εμπειρία σε τέτοιου είδους έργα. Για το λόγο αυτό μάλιστα θα ζητήσει την στήριξη άλλων δημόσιων οργάνων με εμπειρία στα τεχνικά έργα, ώστε το αποτέλεσμα να είναι άρτιο χωρίς καθυστερήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με τον ΕΦΚΑ για το ακίνητο ήρθε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής Δ. Ντζανάτο και ενώ το κτίριο είχε μπει στο στόχαστρο μεγάλων ξενοδοχειακών ομίλων.

Η μετεγκατάσταση της ΕΕΕΠ αποτελεί νομική της υποχρέωση καθώς πρέπει να μετακινηθεί σε ακίνητο που ανήκει στο δημόσιο. Υπενθυμίζεται ότι τα κεντρικά γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής προς το παρόν στεγάζονται σε κτίριο που ανήκει στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΕΧΑΕ) επί της οδού Αχαρνών.

Σύμφωνα με στελέχη της Επιτροπής το νέο «σπίτι» της «αποτελεί ένα ιστορικό κτίριο που μετά την ανακαίνισή του θα γίνει πολύ όμορφο και θα προσφέρει στους εργαζόμενους και στους επισκέπτες της επιτροπής ένα σύγχρονο και λειτουργικό περιβάλλον εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v