Από παράταση σε παράταση πηγαίνουν οι διαγωνισμοί για τα Ξενία

Μέσα στον Μάρτιο έχουν οριστεί οι νέες προθεσμίες υποβολής φακέλων δικαιολογητικών για τα Ξενία Καλτεντζίου, Ξάνθης και Καρτερού.

Από παράταση σε παράταση πηγαίνουν οι διαγωνισμοί για τα Ξενία

Τριπλή παράταση στους διαγωνισμούς για την αξιοποίηση τριών εκ των Ξενία που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της δίνει η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Οι παρατάσεις αφορούν τα Ξενία Καλτεντζίου, Ξάνθης και Καρτερού, καθώς οι προθεσμίες για την υποβολή φακέλου δικαιολογητικών με στόχο την αξιοποίησή τους έληγαν μέσα στον Φεβρουάριο. Τα συγκεκριμένα ακίνητα έχουν «βγει» ξανά σε διαγωνιστικές διαδικασίες και κατά το πρόσφατο παρελθόν χωρίς ωστόσο το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, παράταση δύο εβδομάδων λαμβάνει ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση του Ξενία Καρτερού που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής φακέλου δικαιολογητικών να ορίζεται εκ νέου η 1η Μαρτίου.

Η συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία αφορά την εκμίσθωση ακινήτου, έκτασης 81.784,94 τ.μ., με τον έμπροσθεν αυτού αιγιαλό και παραλία, εντός της οποίας βρίσκεται το κτιριακό συγκρότημα Ξενία Καρτερού. Το Ξενία αποτελείται από 7 κτίρια και λειτουργούσε ως ξενοδοχείο β’ κατηγορίας, δυναμικότητας 84 κλινών. Ως τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, ο οποίος είχε ήδη πάρει παράταση μία φορά, έχει οριστεί το ποσό των 115.000 ευρώ που αφορά το ετήσιο μίσθωμα της έκτασης με τις εγκαταστάσεις πλην αιγιαλού και παραλίας.

Για την ίδια ημέρα, την 1η Μαρτίου, έχει παραταθεί η υποβολή φακέλου διακιολογητικών στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ξενία Ξάνθης, το οποίο βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης. Η παρούσα δυναμικότητά του ανέρχεται σε 22 δωμάτια, δηλαδή σε 43 κλίνες, ανήκει στην κατηγορία των 4 αστέρων και διαθέτει εστιατόριο, καφετέρια-μπαρ και αίθουσα συνεδριάσεων/εκδηλώσεων. Η τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού, ο οποίος επίσης είχε πάρει παράταση μία φορά, έχει οριστεί στα 50.000 ευρώ.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 29 Μαρτίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών και για τον διαγωνισμό που προβλέπει τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Ξενία Καλτεντζίου, με τιμή εκκίνησης τα 12.000 ευρώ. Το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται στη θέση «Αγία Παρασκευή» Καλεντζίου, του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας. Το οικόπεδο έχει έκταση 8.667,00 τ.μ., εντός της οποίας υπάρχει ένα κτίριο 1.446,20 τ.μ. που λειτουργούσε ως ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων. Το κτίσμα είναι ενεργειακής κατηγορίας Δ. Το ακίνητο χρήζει ανακαίνισης και η διάρκεια της μίσθωσης είναι 30 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη.

Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, τέσσερις διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των Ξενία Πλαταμώνα, Κοζάνης, Καστανιάς και Κομοτηνής. Παράλληλα, «τρέχουν» οι διαγωνισμοί για την εκμίσθωση του Τουριστικού Περιπτέρου Πηγών Λούρου Ιωαννίνων και για την μακροχρόνια παραχώρηση του τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου που περιλαμβάνει και το γήπεδο του Ταε Κβο Ντο.

Ο τελευταίος διαγωνισμός προ ημερών πήρε παράταση, με την υποβολή φακέλων δικαιολογητικών να μετατίθεται για τις 15 Μαρτίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v