Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επαφές με Σταϊνμάιερ και Κύπριους υπουργούς

Συζητήθηκαν με τον πρόεδρο της Γερμανίας οι μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν στις σχέσεις των χωρών για να να διευρύνουν περαιτέρω τους κοινούς ορίζοντές τους στο χώρο της οικονομίας. Συναντήσεις στη Λευκωσία με κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Επαφές με Σταϊνμάιερ και Κύπριους υπουργούς

Τη δέσμευση ότι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θα επιμείνει με όλες τις δυνάμεις του για την περαιτέρω ενίσχυση αλλά και εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, Βασίλειος Γούναρης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχε σε δεξίωση την οποία παρέθεσε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο προς τιμή του Γερμανού Προέδρου, την περασμένη Δευτέρα, στη Λευκωσία.

Από πλευράς Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στη δεξίωση συμμετείχαν, εκτός του προέδρου, ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Πατεράκης και ο γενικός διευθυντής και μέλος Δ.Σ. του φορέα, Δρ. Αθανάσιος Κελέμης.

Ο κ. Βασίλειος Γούναρης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του με το Γερμανό Πρόεδρο, αφού αναφέρθηκε στις στενές και ανταποδοτικές σχέσεις που έχουν ήδη αναπτύξει οι δύο χώρες, καθώς και στην ισχυρή παρουσία της γερμανικής επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας στην Ελλάδα, υπογράμμισε τις μεγάλες προοπτικές που υπάρχουν και για τις δύο εθνικές αγορές να διευρύνουν περαιτέρω τους κοινούς ορίζοντές τους στο χώρο της οικονομίας.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Λευκωσία, οι εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου είχαν επίσης σειρά επαφών με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Κύπρου. Ειδικότερα, συναντήθηκαν με τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Παπαναστασίου, με τον οποίο συζήτησαν τα περιθώρια ανάπτυξης συνεργειών ιδιαίτερα στον τομέα της πράσινης ενέργειας, όπου η Γερμανία επενδύει συστηματικά κατέχοντας πολυετή τεχνολογική εμπειρία, σημαντικό μέρος της οποίας έχει μεταλαμπαδεύσει και στην Ελλάδα εκτελώντας ιδιαιτέρως σημαντικά έργα.

Συνάντηση υπήρξε και με την υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος του Κύπρου, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, με την οποία συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η οργάνωση ενός αγροδιατροφικού forum στη Λευκωσία, όπως και οι δυνατότητες τόνωσης της εξαγωγικής δράσης των Ελλήνων παραγωγών του πρωτογενούς τομέα προς την κυπριακή αγορά.

Ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, με έμφαση στην αναζήτηση νέων επενδυτικών ευκαιριών μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου, στην εφαρμογή του γερμανικού μοντέλου Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης σε κυπριακές τουριστικές επιχειρήσεις, καθώς και στην περαιτέρω ενδυνάμωση του γερμανικού τουριστικού ρεύματος προς τις δύο εθνικές αγορές, εξέτασε η αντιπροσωπεία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Τουρισμού της Κύπρου, Κώστα Κουμή.

Τέλος, επαφές υπήρξαν και με εκπροσώπους Κυπριακών Επιμελητηρίων, Επαγγελματικών Συνδέσμων και άλλων αξιωματούχων και στελεχών της Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v