Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕπ: Πόροι €303 εκατ. για πανεπιστημιακή έρευνα και αρδευτικές υποδομές

Η στήριξη αποσκοπεί στην ανάσχεση της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό και στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για ερευνητές υψηλής ειδίκευσης. Επιπλέον χρηματοδοτεί έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο Πλατύ στην Κρήτη.

ΕΤΕπ: Πόροι €303 εκατ. για πανεπιστημιακή έρευνα και αρδευτικές υποδομές

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) χορηγεί νέο δάνειο 143 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.) για τη χρηματοδότηση πρωτογενούς έρευνας στα πανεπιστήμια με στόχο την αναστροφή του brain drain.

Η επένδυση έχει στόχο τη στήριξη του R&D στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στα κέντρα ερευνών σε ολόκληρη τη χώρα. Η στήριξη της ΕΤΕπ αποσκοπεί στην ανάσχεση της διαρροής επιστημόνων στο εξωτερικό και στη δημιουργία επαγγελματικών ευκαιριών για ερευνητές υψηλής ειδίκευσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση. 

Ο Όμιλος ΕΤΕπ παρουσιάζει επίσης τα ετήσια αποτελέσματα του 2023 –σύμφωνα με τα οποία το σύνολο των συμφωνιών χρηματοδότησης ανήλθε σε 2,5 δισ. ευρώ στη χώρα.

Το Ελληνικό Ιδρυμα Ερευνας και Καινοτομίας είχε λάβει δάνειο ύψους 180 εκατ. ευρώ το 2016 για τη χρηματοδότηση της ίδρυσης και των αρχικών λειτουργιών του οργανισμού.

Στην ίδια εκδήλωση, η ΕΤΕπ ανακοίνωσε επίσης δάνειο για αρδευτικές υποδομές και αντιπλημμυρική προστασία στο Πλατύ, στην περιοχή του Ρεθύμνου στην Κρήτη, που ανέρχεται συνολικά στα 160 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v