Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προχωρά το project μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού

Το έργο ΣΔΙΤ €765 εκατ. διεκδικούν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ και Μυτιληναίος και αφορά νέες εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο. Τα σχέδια ανάπλασης στον Κορυδαλλό.

Προχωρά το project μετεγκατάστασης των φυλακών Κορυδαλλού

Στη β’ φάση ανταγωνιστικού διαλόγου και άρα στην ουσιαστική διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού εισέρχεται το μεγάλο ΣΔΙΤ έργο μετεγκατάστασης των Φυλακών Κορυδαλλού που «τρέχει» η Μονάδα Ωρίμανσης του ΤΑΙΠΕΔ, για λογαριασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 765 εκατ.ευρώ (με ΦΠΑ) για το οποίο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, ΑΒΑΞ και Μυτιληναίος, οι οποίοι έχει αποφασιστεί ήδη ότι θα προχωρήσουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού.

Το έργο αφορά στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, συντήρηση και τεχνική διαχείριση των υποδομών που θα στεγάσουν το νέο πρότυπο Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών (ΔΣΣΑ) και τη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (ΔΜΔΑ), σε ακίνητο έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, στη θέση του παλαιού Στρατοπέδου «Αμερικάνικης Ευκολίας» στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η συνολική διάρκεια της Σύμβασης Σύμπραξης εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά μέγιστο σε 30 έτη (4 έτη κατασκευή και 26 έτη συντήρηση) από την έναρξη ισχύος της, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει κατ’ αρχήν με ίδια ή και δανειακά κεφάλαια του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης (ΙΦΣ).

Ο Κορυδαλλός

Εν τω μεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ έχει αναλάβει επίσης τη Μελέτη Σκοπιμότητα για την αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιρίων φυλακών στον Κορυδαλλό, προκειμένου να προχωρήσει η ανάπλαση τους. Οι πιθανές αλλαγές χρήσης περιλαμβάνουν το ενδεχόμενο δημιουργίας συγκροτήματος κοινωνικής κατοικίας ή φοιτητικής στέγης, ωστόσο η νέα χρήση θα αποφασιστεί εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη και θα δημοπρατηθεί μέσω νέου σχετικού διαγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v