Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση στην... παράταση για τη σύμβαση του «Θριάσιο II»

Σε εκκρεμότητα τα συμβατικά έγγραφα εκ μέρους της αναδόχου κοινοπραξίας, με το ΥΠΟΜΕ να εγκρίνει νέα παράταση ισχύος προσφοράς της. Τι αφορά το έργο παραχώρησης. Τα βήματα έως την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Παράταση στην... παράταση για τη σύμβαση του «Θριάσιο II»

Απανωτές παρατάσεις για το έργο logistics στον Ασπρόπυργο, καθώς μετά τις εκπνοές προθεσμίας τον περασμένο Ιούλιο, τον Δεκέμβριο αλλά και τον Μάρτιο του 2024, το υπ. Υποδομών και Μεταφορών επέκτεινε τον χρόνο ισχύος της προσφοράς των Hellenic Train - Damco (όμιλος Κοπελούζου) και των σχετικών εγγυητικών επιστολών ύψους 2,5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του Θριασίου ΙΙ, για την 31η Ιουνίου 2024.

Σημειώνεται πως η κοινοπραξία υπήρξε ο μοναδικός διεκδικητής του έργου στη δεύτερη προσπάθεια δημοπράτησής του, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος, ενώ κατά πληροφορίες η προσφορά περνά και από τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Η νέα προθεσμία καλύπτει την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ώστε στη συνέχεια τα συμβατικά έγγραφα να εγκριθούν από την αναθέτουσα Αρχή (ΥΠΟΜΕ) και να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Υπενθυμίζεται πως το Θριάσιο ΙΙ ή, αλλιώς, ο Εμπορευματικός Σιδηροδρομικός Σταθμός και Σταθμός Διαλογής (ΕΣΣΣΔΙ) αφορά ακίνητο έκτασης 1.450 στρεμμάτων περίπου, κυριότητας ΟΣΕ, στο οποίο έχουν κατασκευασθεί και υφίστανται σιδηροδρομικές υποδομές, οδοί πρόσβασης, σιδηροδρομικός σταθμός διαλογής, χώροι εναπόθεσης φορτίων, χώροι τελωνείου και γραφείων, καθώς και χώροι αποθήκευσης και άλλα κτήρια υποστηρικτικών υπηρεσιών.

Η σύμβαση παραχώρησης έχει ως αντικείμενο την εκτέλεση του τεχνικού έργου (ολοκλήρωση μελετών, κατασκευή έργων και προμήθεια εξοπλισμού) του σιδηροδρομικού terminal, καθώς και την παροχή των υπηρεσιών, τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευσή του κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης, που εκτείνεται σε 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου εκτέλεσης του τεχνικού έργου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v