Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκρέκας: Επέκταση μέτρων για την ακρίβεια και στα τρόφιμα

«Το ελληνικό νοικοκυριό δεν αντέχει άλλο», παραδέχθηκε ο υπ. Ανάπτυξης. «Δεν παρεμβαίνουμε στις προσφορές και τις εκπτώσεις που κάνει ο προμηθευτής στον καταναλωτή». Η εικόνα στο ράφι.

Σκρέκας: Επέκταση μέτρων για την ακρίβεια και στα τρόφιμα

Την επέκταση των μέτρων κατά της ακρίβειας και δη του μέτρου των καθαρών τιμών που εφαρμόζεται σε απορρυπαντικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής, και σε άλλες κατηγορίες προϊόντων, όπως είναι τα τρόφιμα, προανήγγειλε το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα» είπε ο υπουργός ο οποίος παραδέχθηκε ότι το ελληνικό νοικοκυριό δεν αντέχει άλλο. «Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια» είπε ο κ. Σκρέκας , μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Για αυτό τον λόγο η δέσμευση είναι να μην σταματήσουμε. Να αρχίσουν να μειώνονται οι τιμές και να αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά».

Και συνέχισε «όλα αυτά που βλέπετε δεν είναι για να πανηγυρίζουμε. Κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και δουλεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα αποκλιμακώνεται. Δεν θα σταματήσουμε». Ο Υπουργός προανήγγειλε επίσης ότι θα υπάρχει και εφέτος Πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού.

Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής της αλυσίδας Μασούτης, Θεόδωρος Γεροστεργιούδης. Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα κατά της ακρίβειας που ξεκίνησαν να εφαρμόζονται από χθες 1η Μαρτίου δημιουργούν τις συνθήκες για να αναχαιτιστούν οι ανατιμήσεις.

Όπως είπε οι τιμές στο γάλα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας έχουν μειωθεί μεσοσταθμικά 15-17% και υπάρχει και προϊόν που πωλείται κάτω από τα 9 ευρώ. Αποκλιμάκωση τιμών 45-50% καταγράφεται στις βρεφικές πάνες στο ράφι -σ.σ. από 19,9 ευρώ πλέον υπάρχει προϊόν που πωλείται προς 10,98- και αυτό όπως σημείωσε συμπαρασύρει όλη τη σειρά. Κατά 3 ευρώ έχει μειωθεί η τιμή σε βρεφικό απορρυπαντικό -σ.σ. από 9,9 ευρώ σε 6,9 ευρώ-, απορρυπαντικό από 19,65 ευρώ πωλείται πλέον προς 11 ευρώ ενώ κατά 3 ευρώ έχει υποχωρήσει η τιμή στα καθαριστικά.

«Αυτό το κλίμα συμπαρασύρει και τα τρόφιμα. Γνωστή εταιρεία γάλακτος πωλεί πλέον το γάλα της στα 2,08 ευρώ από 2,28 ευρώ» ανέφερε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον κύριο Γεροστεργιούδη στρατηγικός στόχος της αλυσίδας Μασούτης είναι να μειωθούν οι τιμές και να αυξηθούν οι προσφορές. «Το 45% του καταστήματος είναι σε προσφορά» σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v