Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυναμική ελληνική συμμετοχή στην έκθεση οίνων και ποτών Prowein

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ 10-12 Μαρτίου. Το εθνικό περίπτερο, που οργάνωσε η Enterprise Greece, φιλοξένησε 84 οινοποιούς και παραγωγούς αποσταγμάτων που συμμετείχαν αυτόνομα ή με την στήριξη Περιφερειών.

Δυναμική ελληνική συμμετοχή στην έκθεση οίνων και ποτών Prowein

Εντυπωσίασε η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, Prowein 2024. Η έκθεση διεξήχθη στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας 10 - 12 Μαρτίου και η Ελλάδα αντιπροσωπεύθηκε από περισσότερα από 100 οινοποιεία και αποσταγματοποιεία, ενώ προσέλκυσε 5.400 οινοποιούς από 65 χώρες και 47.000 εμπορικούς επισκέπτες από 135 χώρες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το εθνικό περίπτερο, που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), φιλοξένησε 84 σημαντικούς οινοποιούς και παραγωγούς αποσταγμάτων που συμμετείχαν αυτόνομα ή με την στήριξη των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδος.

Με στόχο την αρτιότερη προβολή του ελληνικού κρασιού και των Ελλήνων εκθετών, η Enterprise Greece σε συνεργασία με το γνωστό Σομελιέ, Γρηγόρη Μιχαΐλο, οργάνωσε και λειτούργησε χώρο ελεύθερης γευσιγνωσίας (Free Tasting) με 100 εξαιρετικές ετικέτες κρασιού και χώρο σεμιναρίων (Masterclasses), όπου δύο εξαίρετοι Masters of Wine, η Γερμανίδα Caro Mauro και ο Βρεττανός Dimitri Walters, παρουσίασαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών μια προσεκτικά επιλεγμένη θεματολογία για το ελληνικό κρασί, στο πολύ απαιτητικό κοινό της έκθεσης. Επιπλέον, η ελληνική συμμετοχή προβλήθηκε σε όλη την έκθεση μέσω μεγάλων διαφημιστικών μπάνερ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, χιλιάδες ξένοι επισκέπτες να κατακλύσουν το εθνικό περίπτερο και να δοκιμάσουν τη μεγάλη ποικιλία κρασιών που παρουσιάστηκαν, τόσο στο χώρο ελεύθερης γευσιγνωσίας (Free Tasting) του εθνικού περιπτέρου, όσο και στα περίπτερα των εκθετών.

Την εθνική συμμετοχή τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Αττικής κύριος Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος συνομίλησε με όλους τους οινοποιούς της Αττικής αλλά και πολλούς άλλους εκθέτες που συμμετείχαν στο εθνικό περίπτερο.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece κύριος Μαρίνος Γιαννόπουλος επισκέφτηκε την έκθεση και συνομίλησε με τους Έλληνες οινοποιούς δηλώνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι Έλληνες εκθέτες εντυπωσίασαν με την παρουσία τους και στάθηκαν επάξια δίπλα σε μεγάλες οινικές δυνάμεις, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Οι Ελληνικές ποικιλίες με σταθερά βήματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς σε μεγάλες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής. Η Enterprise Greece, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του κλάδου, θα συνεχίσει να υποστηρίζει του παραγωγούς οίνων και αποσταγμάτων, όπως πράττει χρόνια τώρα, με εξειδικευμένες δράσεις προβολής που στοχεύουν στην ανάδειξη της υψηλής ποιότητας των οίνων και αποσταγμάτων μας, της τεχνογνωσίας των παραγωγών μας, αλλά και των μοναδικών χαρακτηριστικών των ελληνικών ποικιλιών».

Την εθνική συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, κ. Βασίλης Κοΐνης, και η Οικονομική και Εμπορική Ακόλουθος, κα Φρίντα Γεωργίου, Γραμματέας ΟΕΥ του εμπορικού τμήματος του Προξενείου του Ντίσελντορφ.

Περισσότερες πληροφορίες για την Prowein μπορείτε να βρείτε στο link: https://www.enterprisegreece.gov.gr/en/prowein-2024

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v