Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες άδειες για on line gaming, 20 ανταγωνιστές στην αγορά

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η απόδοση της 19η άδειας στην εταιρεία Infinity. Ο ανταγωνισμός φουντώνει καθώς νέος παίκτης κατέθεσε ήδη αίτηση στην ΕΕΕΠ. Εξετάζονται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο.

Νέες άδειες για on line gaming, 20 ανταγωνιστές στην αγορά

Προς το τέλος οδηγείται η διαδικασία για την απόδοση άδειας από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) στην εταιρεία Infinity. Η αρμόδια διεύθυνση της Επιτροπής ολοκλήρωσε τον έλεγχο των συμπληρωματικών εγγράφων που ζητήθηκαν  και τις επόμενες ημέρες το διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει τη 19η άδεια στον χώρο του online gaming. 

Ο ανταγωνισμός, όμως, δεν φαίνεται να σταματά εδώ. Την προηγούμενη εβδομάδα ένας νέος παίκτης κατέθεσε αίτηση. Πρόκειται για την κοινοπραξία Regency -SkillOnNet η οποία έχει αιτηθεί άδεια «τύπου Β» για Online Casino.

Στελέχη της Επιτροπής εκφράζουν την άποψη ότι η αγορά έχει μια δυναμική που θα συνεχίσει να προσελκύει νέους παίκτες. Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο διάστημα και νέες εταιρείες προσεγγίζουν την ΕΕΕΠ δείχνοντας ενδιαφέρον.

Τα ίδια στελέχη αναφέρουν ότι η αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και κατόπιν θα ξεκινήσει το ξεκαθάρισμα με σκοπό να μείνουν όσοι εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους τόσο απέναντι στους παίκτες, όσο και απέναντι στο δημόσιο με βάση τα όσα προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία.

Δρομολογούνται αλλαγές 

Πρακτικά, η αγορά on line gaming έχει προσελκύσει 20 εταιρείες, όπως ακριβώς είχε προβλέψει στο τέλος του 2022 ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Δ. Ντζανάτος. Η δυναμική της αναμένεται να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο με τις αλλαγές που σχεδιάζει ήδη η ΕΕΕΠ.

Ειδικότερα έχει ξεκινήσει σειρά ενεργειών ώστε να υπάρξει μείωση στον φόρο που καλείται να καταβάλει ο παίκτης που κερδίζει, ενώ παράλληλα εξετάζονται και αλλαγές στη νομοθεσία, ώστε να προσελκυστούν προς εγκατάσταση στην Ελλάδα οι έδρες των εταιρειών on line gaming, που σχεδόν για το σύνολό τους βρίσκονται στη Μάλτα.

Η αγορά σε αριθμούς

«Δυνατά» κινήθηκε η αγορά παιγνίων και το 2023 συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που καταγράφει μετά την πανδημία. Για το 2023 το Total Gaming Revenue (TGR, δηλ. τα πονταρίσματα των παικτών) ανήλθε σε 36 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι 29 δισεκατομμύρια ευρώ κατά το προηγούμενο έτος, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 23%.

Τα πονταρίσματα στον διαδικτυακό τζόγο ήταν 27 δισ. (+27%), ενώ τα ακαθάριστα έσοδα έφτασαν τα 867,5 εκατ. ενισχυμένα κατά 17% σε σχέση με το 2022. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της ΕΕΕΠ, το 2024 προβλέπεται να είναι ακόμη καλύτερο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v