Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DBRS: Ανάπτυξη 1,5% θα πετύχει η Ελλάδα το 2024

Ελαφρά βελτιωμένη έναντι του Δεκεμβρίου η εκτίμηση του οίκου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Βάζει τον πήχη στο 2,3% για το 2025. Χαμηλές πτήσεις για Ευρώπη.

DBRS: Ανάπτυξη 1,5% θα πετύχει η Ελλάδα το 2024

Οι προσδοκίες για την ανάπτυξη των ΗΠΑ έχουν βελτιωθεί σημαντικά από τον Δεκέμβριο, υποστηρίζει η DBRS σε ανάλυσή της για την πορεία των μεγαλύτερων οικονομιών. Στην έκθεση καταθέτει και τις προβλέψεις για την Ελλάδα. Εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί σε 1,5% φέτος (βελτίωση κατά 0,2%) έναντι της πρόβλεψης του Δεκεμβρίου και κατά 2,3% το 2025 (εκτίμηση επίσης βελτιωμένη κατά 0,3%).

Η ανάπτυξη των ΗΠΑ προβλέπεται στο 2,1% για το 2024, μια σημαντική αναβάθμιση της πρόβλεψης από την ασθενή διάμεση πρόβλεψη του 0,6% μόλις πριν από έξι μήνες. Οι περισσότερες άλλες σημαντικές προβλέψεις για την οικονομία έχουν αλλάξει ελάχιστα.

Η Ευρώπη αναμένεται να παραμείνει βυθισμένη σε ασθενή ανάπτυξη κάτω του 1% το 2024 (με εξαίρεση την Ισπανία και κάποιες μικρές οικονομίες της ζώνης του ευρώ), σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης.

Οι αναθεωρήσεις των προβλέψεων εντός της Ευρώπης ήταν μικτές, αλλά ελαφρώς αρνητικές για τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες το 2024 (Γερμανία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο).

Η ανάπτυξη της Ιαπωνίας έχει επίσης αναθεωρηθεί προς τα κάτω στο 0,7% και η ανάπτυξη της Κίνας προβλέπεται στο 4,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v