Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα επισκέφθηκαν Αποστολάκης-Παναγιωτόπουλος

Ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αχαιός βουλευτής επισκέφθηκαν τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στο Αίγιο, που υπολειτουργούν. «Ανάγκη επανεκκίνησης, να στηριχτεί η εγχώρια αμυντική βιομηχανία».

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα επισκέφθηκαν Αποστολάκης-Παναγιωτόπουλος

Τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στο Αίγιο επισκέφθηκαν ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και ο βουλευτής Αχαΐας και τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Τους βουλευτές υποδέχτηκε και ενημέρωσε για την κατάσταση και τα προβλήματα των εργοστασιακών εγκαταστάσεων και των εργαζομένων ο γενικός διευθυντής του εργοστασίου κ. Μαντζαβίνος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και επισκόπησαν τις εγκαταστάσεις. Δυστυχώς τα συμπεράσματα της επίσκεψης είναι αποκαρδιωτικά, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, καθώς το εργοστάσιο παραμένει σε παραγωγική αδράνεια και οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη, με ενεργό προσωπικό μόνο 60 εργαζόμενους, με κτίρια που στάζουν και με καινούργια σύγχρονα μηχανήματα, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αναληφθέν έργο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκαν επίσης με τον δήμαρχο Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν πληθώρα ζητημάτων που αφορούν την τοπική κοινωνία, όπως τα σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς και την κυβερνητική πρόθεση για κατάργηση του Πρωτοδικείου Αιγίου.

Ο δήμαρχος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το μέλλον του εργοστασίου των Ε.Α.Σ. καθώς, όπως δήλωσε, παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια τη συστηματική απαξίωσή του, με τις αρνητικές συνέπειες τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για τον ευρύτερο αμυντικό και οικονομικό τομέα της χώρας. 

Ο κ. Αποστολάκης δήλωσε ότι η χώρα έχει μεγάλη ανάγκη να διατηρήσει και να στηρίξει την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και δεσμεύτηκε ότι, ως αξιωματική αντιπολίτευση, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ο ίδιος προσωπικά θα ασχοληθούν σοβαρά και επισταμένως με την επανεκκίνηση των εργοστασίων των Ε.Α.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v