Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παππάς για Χατζηδάκη: Ομολογία αφαίμαξης εισοδημάτων για τους πολλούς

«Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε ότι ούτε το 2025 προβλέπεται μείωση ΦΠΑ, πλαφόν στα υπερκέρδη, αναμόρφωση φορολογίας», σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας χρησμός από τους Δελφούς, ξεκάθαρη ομολογία υπέρμετρων επιβαρύνσεων».

Παππάς για Χατζηδάκη: Ομολογία αφαίμαξης εισοδημάτων για τους πολλούς

«Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε από τους Δελφούς ότι του χρόνου θα λάβει μέτρα, τα οποία, όπως προφανώς διαπιστώνει κι ο ίδιος, έχει ανάγκη σήμερα (αν όχι από… χθες) η κοινωνία και η οικονομία», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη από το Οικονομικό Φόρουμ για το επερχόμενο πακέτο 870 εκατ. ευρώ στον επόμενο προϋπολογισμό.

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. παραδέχεται, λοιπόν», συνεχίζει ο κ. Παππάς, «ότι ασκεί -και θα συνεχίσει να ασκεί και για τους επόμενους 9 μήνες τουλάχιστον- μια πολιτική υπέρμετρων επιβαρύνσεων εις βάρος, μεταξύ άλλων, των συνταξιούχων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των μισθωτών, των φοιτητών, της αγοράς. Μια πολιτική που μόνο στόχο έχει την αφαίμαξη των εισοδημάτων για την αιμοδότηση ενός φιλόδοξου προϋπολογισμού και για την επίτευξη υψηλών στόχων». Και προσθέτει ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Τι άλλο παραδέχεται, έστω και εμμέσως; Ότι ούτε το 2025 θα "χωρέσει" στην οικονομική πολιτική η μείωση του ΦΠΑ, η επιβολή πλαφόν στα κέρδη των παραγωγών και των μεσαζόντων, η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα κ.ά.».

«Ο κ. Χατζηδάκης», καταλήγει ο Νίκος Παππάς, «δεν μίλησε με χρησμούς από τους Δελφούς. Ομολόγησε την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., που καταπιέζει τους πολλούς και ευνοεί τους λίγους».


-

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v