Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Π. Τζωρτζάκης: Η καινοτομία κινητήρια δύναμη που προσελκύει επενδύσεις

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας τόνισε ότι είναι η κινητήρια δύναμη που προσελκύει επενδύσεις, ενισχύει την εξωστρέφεια και την παραγωγικότητα, καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

Π. Τζωρτζάκης: Η καινοτομία κινητήρια δύναμη που προσελκύει επενδύσεις

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, Παντελής Τζωρτζάκης συμμετείχε στο συνέδριο EARN 2024 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 20-21 Απριλίου.

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα με τη συνάντηση RIPE SEE 12 για τον εορτασμό της40ης επετείου του EARN (Ευρωπαϊκό Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό Δίκτυο). Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκε ο σημαντικός ρόλος του EARN στην ανάπτυξη του networking στην Ευρώπη, παρουσία διακεκριμένων ομιλητών και μελών του Internet Hall of Fame που συνέβαλαν στη δημιουργία του διαδικτύου και των αντίστοιχων εφαρμογών του όπως ο Παγκόσμιος Ιστός (world wide web).

Ο κ. Τζωρτζάκης συμμετείχε σε πάνελ, όπου και αναφέρθηκε στην μέχρι σήμερα πορεία του συνυφασμένη με την ανάπτυξη του διαδικτύου στη Ελλάδα καθώς, και με τη συμβολή του στο οικοσύστημα Καινοτομίας και τον αντίκτυπό της στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο κ. Τζωρτζάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της καινοτομίας ως η κινητήρια δύναμη που προσελκύει επενδύσεις, ενισχύει την εξωστρέφεια και την παραγωγικότητα, καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

Παράλληλα όμως ο κ. Τζωρτζάκης τόνισε πως η καινοτομία ως Εθνική Στρατηγική Επιλογή προσφέρει προστιθέμενη και πολυεπίπεδη αξία στην εγχώρια οικονομία και στις τοπικές κοινωνίες της χώρας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v