Χανιά: Η πολιτεία αποζημιώνει το εργοστάσιο ανακύκλωσης

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων, την έχουν θέσει, προσωρινά, εκτός λειτουργίας. Στόχος μας είναι να αποκατασταθούν», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

Χανιά: Η πολιτεία αποζημιώνει το εργοστάσιο ανακύκλωσης

Στα Χανιά βρέθηκε, την Δευτέρα (10/6), με εντολή του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη, ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, κ. Μανώλης Γραφάκος, ο οποίος επισκέφθηκε τη μονάδα διαχείρισης αποβλήτων, όπου την Κυριακή (9/6) τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά και έκαψε το χώρο πρώτης διαλογής ανακυκλώσιμων και σύμμεικτων αποβλήτων. Τα ακριβή αίτια της φωτιάς διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Σε συνέχεια της επίσκεψης και της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή και τους συνεργάτες τους, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η πολιτεία θα αναλάβει το κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών. Ο Φορέας Διαχείρισης Αποβλήτων των Χανίων θα υποβάλει, το συντομότερο δυνατό, πρόταση χρηματοδότησης για τη συνολική αναβάθμιση της μονάδος.

Απαλλάσσονται από το τέλος ταφής, από 10/6 και μέχρι την επαναλειτουργία της μονάδας, οι Δήμοι της ΠΕ Χανίων.

«Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στη μονάδα επεξεργασίας αποβλήτων των Χανίων, την έχουν θέσει, προσωρινά, εκτός λειτουργίας. Στόχος μας είναι να αποκατασταθούν, το συντομότερο δυνατό, με την άμεση προμήθεια του νέου αναγκαίου εξοπλισμού, ώστε η μονάδα να ξεκινήσει γρήγορα τη λειτουργία της. Συνεργαζόμαστε γι’ αυτό όλοι οι φορείς», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

«Η πολιτεία θα καταβάλει το σχετικό κόστος αποκατάστασης. Μέχρι τότε, δεν αντιμετωπίζεται ζήτημα διαχείρισης αποβλήτων στο νομό. Επίσης, θέλω να συγχαρώ το διοικητή και τα στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων για την άμεση επέμβασή τους, που είχε ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αντιμετώπιση της φωτιάς και κυρίως τη μη επέκτασή της στα άλλα τμήματα της μονάδος».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v