Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μνημόνιο συνεργασίας HDB και EIT Manufacturing South East

Στο πλαίσιο του MOU της συνεργασίας, θα συνδιοργανώσουν εκδηλώσεις, webinars και θα εξερευνήσουν νέα χρηματοδοτικά σχήματα με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος που θα προωθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Μνημόνιο συνεργασίας HDB και EIT Manufacturing South East

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με την EIT Manufacturing South East, επισημοποιώντας μια σημαντική συνεργασία που στοχεύει στην ενίσχυση της καινοτομίας και της ανάπτυξης για τις ελληνικές και ευρωπαϊκές startups, μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και τον κατασκευαστικό τομέα.

Η υπογραφή της σχετικής συμφωνίας πραγματοποιήθηκε από τον κ. Παντελή Τζωρτζάκη, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HDB και των εκπροσώπων της ΕΙΤ, παρουσία της Διευθύνουσας Συμβούλου της HDB κας Ισμήνης Παπακυρίλλου (φωτ.), της κας Caroline Viarouge, CEO της EIT Manufacturing HQ, και της Δρ Νίκης Κούση, Managing Director της EIT Manufacturing South East.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και η EIT Manufacturing South East θα συνδιοργανώσουν εκδηλώσεις, διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) και θα εξερευνήσουν νέα χρηματοδοτικά σχήματα με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού οικοσυστήματος που θα προωθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη σταθερότητα της οικονομίας.

Σχετικά με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB):

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) είναι ο βασικός φορέας στήριξης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, παρέχοντας χρηματοδοτικά εργαλεία για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σχετικά με την EIT Manufacturing South East:

O EIT Manufacturing υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), ένα ανεξάρτητο όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μία από τις οκτώ κοινότητες καινοτομίας εντός του EIT. Οι άλλες επτά, συμπεριλαμβάνουν το EIT Climate-KIC (Κλίμα), το EIT Digital (Ψηφιοποίηση), το EIT Food (Τρόφιμα), το EIT Health (Υγεία), το EIT InnoEnergy (Βιώσιμη Ενέργεια), το EIT Raw Materials (Πρώτες Ύλες) και το EIT Urban Mobility (Αστική κινητικότητα). Ο κύριος στόχος του EIT Manufacturing είναι να συγκεντρώσει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς της ΕΕ που συνδέονται με τον μεταποιητικό τομέα, σε καινοτόμα οικοσυστήματα που προσθέτουν μοναδική αξία στα ευρωπαϊκά προϊόντα, διαδικασίες και υπηρεσίες και προωθούν τη δημιουργία μιας παγκόσμιας ανταγωνιστικής και βιώσιμης μεταποιητικής βιομηχανίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v