ΡΑΕ: Πέντε ενδιαφερόμενοι για τη μονάδα στη Ρόδο

Σε πέντε ανέρχονται τα επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν προσφορά για την κατασκευή μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, ισχύος 120 ΜW. Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχική φάση του διαγωνισμού οι ενδιαφερόμενοι ήταν οκτώ.

ΡΑΕ: Πέντε ενδιαφερόμενοι για τη μονάδα στη Ρόδο
Πέντε είναι τα επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την κατασκευή της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρόδο, ισχύος 120 MW, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΡΑΕ, ενώ στην αρχική φάση του διαγωνισμού οι εταιρίες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον ήταν οχτώ.

Τα επιχειρηματικά σχήματα που κατέθεσαν προσφορές είναι τα εξής:

1. Ρόδος - Παραγωγή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (μέτοχοι ο όμιλος Μυτιληναίου, Rolls Royce και Δομική Κρήτης Α.Ε.).

2. Ηλεκτρική Εταιρία Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας (μέτοχοι οι εταιρίες BWSC, MITSUI, Αθηνά Α.Ε. και ΙΤΑ).

3. ΔΕΗ Ρόδος Α.Ε.

4. HE&D Ενεργειακή και Εμπορική Ρόδου Α.Ε. (μέτοχοι οι εταιρίες Ελληνική Τεχνοδομική, Ιντρακόμ και Άκτωρ).

5 Prom Energy Ρόδος Α.Ε. για την Παραγωγή, Μεταφορά, Διανομή και Εμπορία Ηλεκτρικής Ενέργειας (μέτοχοι οι εταιρίες ENEL - Prometheus Gas - Damco Energy).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), οι δεσμευτικές τεχνικές και οικονομικές προτάσεις που υποβλήθηκαν περιλαμβάνουν 11 εναλλακτικές τεχνικές λύσεις. Η τεχνική αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός ενός μήνα, ώστε μετά να ανοιχθούν και οι οικονομικές προσφορές.

Για την αξιόλογηση έχει προσληφθεί η εταιρία μηχανικών LAHMEYER και η ανάδειξη της επικρατέστερης πρότασης θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Απριλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v