Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά τον νικητή του 4ου Annual Research Award, ενός θεσμού που έχει πλέον καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την προώθηση της αριστείας στην επιστημονική έρευνα στους τομείς των χρηματοοικονομικών, των επενδύσεων και της οικονομικής ανάλυσης.
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, νικήτρια εργασία για το 2025 αναδείχθηκε η μελέτη “Imbalanced ESG Investing?” των Maria‑Eleni K. Agoraki, Georgios P. Kouretas, Haoran Wu και Binru Zhao.
Η φετινή διοργάνωση σημείωσε ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών, με 18 υποβληθείσες εργασίες, τον μεγαλύτερο αριθμό από την έναρξη του θεσμού. Η αξιολόγηση των εργασιών πραγματοποιήθηκε ανώνυμα από ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών.
Η Ελληνική Ένωση Χρηματοοικονομικών Αναλυτών CFA εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την αυξανόμενη ανταπόκριση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κοινότητας, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το Research Award έχει πλέον εδραιωθεί ως ένας σημαντικός θεσμός προώθησης της έρευνας και της γνώσης στη χώρα μας.
Οι νικητές παρέλαβαν το χρηματικό τους έπαθλο στο 18ο Annual Forecast Dinner της Ένωσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου, 2026 σε μεγάλο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Παράλληλα, θα παρουσιάσουν αναλυτικά την έρευνά τους στα μέλη της Ένωσης και στην ευρύτερη χρηματοοικονομική κοινότητα σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2026.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θεσμό και τις προηγούμενες διοργανώσεις είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: https://www.cfasociety.org/hellenic/society-events/research-award