Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια ανοδικά κινήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Ιούνιο

Η αύξηση προήλθε κυρίως από αλλοδαπούς, ενώ η εγχώρια τουριστική κίνηση υποχώρησε οριακά.

ΕΛΣΤΑΤ: Ηπια ανοδικά κινήθηκαν αφίξεις και διανυκτερεύσεις τον Ιούνιο

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2026, με τις αφίξεις και τις διανυκτερεύσεις στα τουριστικά καταλύματα να καταγράφουν αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2025.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι αφίξεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου, κάμπινγκ και συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής ανήλθαν τον Ιούνιο σε 5.580.961, σημειώνοντας αύξηση 1,3% σε ετήσια βάση. Οι διανυκτερεύσεις διαμορφώθηκαν σε 24.061.112, αυξημένες κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2025.

Η εικόνα της ζήτησης παραμένει έντονα συνδεδεμένη με τον εισερχόμενο τουρισμό. Οι αλλοδαποί αντιπροσώπευσαν το 82% των αφίξεων και το 89,5% των διανυκτερεύσεων στο σύνολο των καταλυμάτων τον Ιούνιο. Σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν κατά 1,7%.

Αντίθετα, η εγχώρια τουριστική κίνηση παρουσίασε οριακή υποχώρηση. Οι αφίξεις ημεδαπών μειώθηκαν κατά 0,4%, ενώ οι διανυκτερεύσεις τους κατά 0,9% σε ετήσια βάση.

Η μέση συνολική διάρκεια παραμονής στα καταλύματα διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στις 4,3 ημέρες, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

 

* Δείτε αναλυτικά στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο