Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CITI: Τι απαντά για δομημένα προϊόντα της Lehman

Με μια λιτή ανακοίνωση, όπου επιρρίπτει τις ευθύνες για τα κεφάλαια των Ελλήνων επενδυτών που χάθηκαν στη Lehman Brothers, επιχειρεί η (εν Ελλάδι) Citibank να κερδίσει χρόνο μετά την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας. 

CITI: Τι απαντά για δομημένα προϊόντα της Lehman
Με μια λιτή ανακοίνωση, όπου η τράπεζα επιρρίπτει τις ευθύνες για τα κεφάλαια των Ελλήνων επενδυτών που χάθηκαν σε επενδυτικά προϊόντα της Lehman Brothers, επιχειρεί η (εν Ελλάδι) Citibank να κερδίσει χρόνο και προσωρινά να αποσείσει τις πιέσεις που δέχεται σωρηδόν τις τελευταίες μέρες, μετά την κατάρρευση του αμερικανικού οίκου, τα προϊόντα του οποίου αντιπροσώπευε.

Χθες το euro2day ανέφερε την περίπτωση της Citibank σε σχόλιο του Χαμαιλέοντα, όπως επίσης και άλλα ΜΜΕ, με αποκορύφωμα σήμερα το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", όπου αναφέρεται ότι μέσα από την πελατειακή βάση της Citibank αλιεύτηκαν τα θύματα που αγόρασαν προϊόντα της Lehman Brothers, μέχρι τη... Λάρισα!

Η ανακοίνωση της (εδώ) Citibank, που αναφέρεται στον τίτλο σε... δομημένα προϊόντα (ενώ αυτά που πωλούσε η τράπεζα ήταν και μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων), έχει ως ακολούθως:

"Η Citi διαθέτει στην αγορά ευρεία γκάμα επενδυτικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων τίτλους που εκδόθηκαν από συγκεκριμένες θυγατρικές της Lehman Brothers και ήταν εγγυημένοι από τη Lehman Brothers Holdings Inc. 

Η Lehman Brothers Holdings Inc. βρίσκεται τώρα υπό καθεστώς πτώχευσης στις ΗΠΑ. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση παραμένει ρευστή. Βιώνουμε πρωτόγνωρα γεγονότα και μια πολύ δύσκολη εποχή για τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο.

Αναφορικά με αυτούς τους τίτλους, γνωρίζουμε ότι η Lehman δεν έχει καθορίσει τιμές για πρόωρη εξαγορά.

Διεθνώς, η Citi συνεργάζεται με κυβερνήσεις, με ελεγκτικές αρχές και με άλλους φορείς με στόχο την εξομάλυνση του οικονομικού περιβάλλοντος. Έχουμε άμεσα ενημερώσει τους πελάτες μας που έχουν τέτοια προϊόντα για την τρέχουσα κατάσταση. Κατανοούμε και συμμεριζόμαστε την ανησυχία τους και βρισκόμαστε σε επαφή μαζί τους, ώστε να τους μεταφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v