Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καραμανλής: "Φρένο" στις πλασματικές συντάξεις

Οι αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά και ο αγώνας για την εξάλειψη των πλασματικών αναπηρικών συντάξεων είναι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.

Καραμανλής: Φρένο στις πλασματικές συντάξεις
Οι αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και ο αγώνας για την εξάλειψη της "πληγής" των πλασματικών αναπηρικών συντάξεων είναι οι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής μετά από επίσκεψη στο Υπουργείο Απασχόλησης.

Όπως επεσήμανε ο κ. Καραμανλής: "Ζήτησα από την ηγεσία του Υπουργείου το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν, να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα ο νέος, σύγχρονος κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων".

Παράλληλα, τόνισε ότι εντείνεται με διαρκείς ελέγχους ο αγώνας για την εξάλειψη της πληγής των πλασματικών, μη πραγματικών αναπηρικών συντάξεων, "γεγονός που τελικά προφανώς αποβαίνει σε βάρος των συμπολιτών μας που πραγματικά τις έχουν ανάγκη".

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της ανεργίας, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε: "Η διεθνής οικονομική κρίση αναπόφευκτα πλήττει και τη χώρα μας. Στο πρώτο τρίμηνο του 2009 είχαμε αύξηση της ανεργίας κατά περίπου μια μονάδα σε σχέση με πέρυσι. Τα πρώτα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου δείχνουν ανακοπή της αυξητικής τάσης. Αυτό είναι θετική εξέλιξη. Εξέλιξη που βεβαίως δεν οδηγεί -και δεν πρέπει να οδηγεί- σε εφησυχασμό, αλλά σε ακόμα μεγαλύτερη επιμονή και εντατικοποίηση της προσπάθειας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v