Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΠΕΙΑ: Ανέλαβε ο επόπτης στην Ασπίς Πρόνοια

Σε λειτουργία μπαίνει σιγά - σιγά η Ασπίς Πρόνοια, καθώς σύμφωνα με την ΕΠΕΙΑ το προσωπικό θα καλείται σταδιακά να αναλάβει υπηρεσία, υπό τη διοίκηση του επόπτη, αλλά και το τηλεφωνικό κέντρο είναι ανοικτό για πληροφορίες.

ΕΠΕΙΑ: Ανέλαβε ο επόπτης στην Ασπίς Πρόνοια
Η Επιτροπή Εποπτεία Ιδιωτικής Ασφάλισης ανακοινώνει ότι με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από την πρόσφατη ανάκληση των αδειών των πέντε ασφαλιστικών εταιρειών.

Ήδη έχουν εγκατασταθεί οι επόπτες που προχωρούν στις ενέργειες για έλεγχο και εκκαθάρισή τους.

Ειδικότερα όσον αφορά στην ASPIS ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και τα ασφαλιστήρια Ζωής έχει ήδη εγκατασταθεί ο επόπτης για τον έλεγχο και αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου.

Η ιδιομορφία της εκκαθάρισης μιας εταιρίας Ζωής απαιτεί ιδιαίτερο σεβασμό προς τους ασφαλισμένους για τους οποίους έχουν ήδη ληφθεί και λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα.

Όπως είναι γνωστό τα συμβεβλημένα Νοσοκομεία συνεχίζουν να νοσηλεύουν και να δέχονται κανονικά ασθενείς – ασφαλισμένους της ASPIS, ενώ για τα μη συμβεβλημένα ισχύει ότι ίσχυε και στην κανονική λειτουργία της Εταιρίας.

Από χθες το πρωί το τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρίας λειτουργεί κανονικά στα τηλέφωνα 210 6198960-973 (13 γραμμές) και fax 210 6176697 και δίνει στους ασφαλισμένους τις αναγκαίες οδηγίες.

Καθώς συνεχίζεται η αποσφράγιση και απογραφή των εγκαταστάσεων της Εταιρίας, τα διάφορα τμήματα θα αρχίσουν να λειτουργούν με το προσωπικό της Εταιρίας, το οποίο θα καλείται σταδιακά να αναλάβει υπηρεσία, υπό τη διοίκηση του επόπτη.

Από σήμερα ο επόπτης άρχισε να καλεί υπαλλήλους της Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου Συμβολαίων και της Διαχείρισης Αποζημιώσεων κλάδου Ζωής, ώστε τα τμήματα αυτά να λειτουργήσουν τις επόμενες μέρες.

Εκτιμάται ότι τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσουν το Λογιστήριο και η Μηχανογράφηση.

Με ανακοίνωσή του ο Επόπτης αναμένεται να καλέσει άμεσα τους ασφαλισμένους να συνεχίζουν να καταβάλουν κανονικά τα ασφάλιστρα των συμβολαίων τους ώστε να συνεχίσουν να καλύπτονται από τις παροχές τους.
 
---Η ανακοίνωση από Υπουργείο Απασχόλησης

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000 ευρώ, ανά εργαζόμενο χορηγείται άμεσα στους εργαζόμενους στις ασφαλιστικές εταιρίες του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ» των οποίων ανεκλήθη η άδεια λειτουργίας, με απόφαση που υπέγραψε σήμερα η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Με την απόφαση αυτή υλοποιείται η πρώτη δράση από το «Ειδικό Πρόγραμμα» για τους πρώην εργαζόμενους του Ομίλου που είχε συμφωνηθεί μεταξύ της υπουργού και των εκπροσώπων των ασφαλιστικών εταιριών κατά τη συνάντηση τους την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο