Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ML: Iσχυρή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία

Ισχυρή ανάκαμψη προβλέπει για την ελληνική οικονομία η Merrill Lynch το 2010, αφού εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,1%, παρά το γεγονός ότι η επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών παραμένει ανασταλτικός παράγοντας.

ML: Iσχυρή ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία
Ισχυρή ανάκαμψη προβλέπει για την ελληνική οικονομία η Merrill Lynch, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,1% το 2010 και 2,8% το 2011, όπως ανέφερε στην εκδήλωση με τίτλο "Year ahead press event".

Παράλληλα τονίζει ότι η επιδείνωση των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας παραμένει ο βασικός ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξή της.

Στο θέμα των ελληνικών ομολόγων, πιστεύουν ότι την παρούσα χρονική στιγμή αποτελούν αγοραστική ευκαιρία παρά το γεγονός ότι τα κρατικά ομόλογα ανά τον κόσμο εμφανίζονται υπερτιμημένα και το ξεφούσκωμα αυτής της φούσκας δεν θα είναι ανώδυνο.

Συνολικότερα για το 2009 πιστεύουν ότι θα είναι μία γλυκόπικρη χρονιά, καθώς σημαντικά θέματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί μετά την κρίση.

Οι συνέπειες της συρρίκνωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων δεν έχουν γίνει ακόμη αισθητές από τους καταναλωτές.

Αναφορικά με τις κύριες προτάσεις τους, η άποψη της Merrill Lynch Wealth Management τοποθετεί ως πρώτη προτίμηση τις μετοχές στις αναδυόμενες αγορές, τις διεθνείς τοποθετήσεις σε κυμαινόμενης αξίας ενεργητικό, επιλεγμένες εταιρίες μεσαίας κεφαλαιοποίησης και νομίσματα των χωρών BRIC.

Με εξαίρεση τα μέταλλα, τα υπόλοιπα εμπορεύματα δείχνουν να έχουν μικρότερη προτίμηση, ενώ συστήνει την αποφυγή τοποθετήσεων σε κρατικά χρεόγραφα G7, μετοχές της Ιαπωνίας και στο ευρώ.

Τέλος, ουδέτερη άποψη έχει για τις μετοχές της ευρωζώνης και των ΗΠΑ, ενώ εκτιμά ότι η τιμή του χρυσού θα συνεχίσει να κινείται ανοδικά προς τα 1.500 δολ. η ουγκιά.

* Δείτε δεξιά στο "Συνοδευτικό Υλικό" την παρουσίαση της Merrill Lynch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v