Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch: Δεν πείθουν τα ελληνικά μέτρα

Η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, καθώς θεωρεί ότι τα μέτρα που υπάρχουν στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2010 είναι προσωρινού και όχι μόνιμου χαρακτήρα.

Fitch: Δεν πείθουν τα ελληνικά μέτρα
Η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, καθώς θεωρεί ότι τα μέτρα που υπάρχουν στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2010 είναι προσωρινού και όχι μόνιμου χαρακτήρα, τόνισε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο κ. Chris Pryce, κορυφαίο στέλεχος του οίκου.

Σύμφωνα με τον κ. Pryce, υπάρχει σαφώς πιθανότητα νέας υποβάθμισης της χώρας μας, καθώς η Fitch την έχει θέσει υπό "αρνητική παρακολούθηση", αλλά κάτι τέτοιο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα. Όπως πάντα, υποστήριξε πως "κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτε".

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο παρέμβασης των ευρωπαϊκών αρχών σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε: "Σαφώς, αυτή είναι η πρόθεσή τους. Είναι κάτι που το υποστηρίζουν δημόσια, χωρίς πάντως να εξηγούν με ποιον τρόπο θα συμβεί. Άλλωστε, κανείς δεν θα πρέπει να αναμένει οι Ευρωπαίοι να δηλώσουν δημόσια ότι θα εγκαταλείψουν την Ελλάδα στην τύχη της".

Απέκλεισε, δε, το ενδεχόμενο υποβάθμισης κάποιας άλλης οικονομίας της ευρωζώνης. Αναφερόμενος, μάλιστα, στην περίπτωση της Ιρλανδίας -η οποία έχει υψηλό χρέος αλλά και έλλειμμα-, φρόντισε να διαχωρίσει πλήρως την κατάσταση σε αυτήν σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Κατά τον κ. Pryce, η ιρλανδική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα μόνιμου χαρακτήρα -όπως η μείωση κατά 6% των κρατικών δαπανών εντός του 2010- τα οποία έχουν πείσει τη Fitch για τις προθέσεις της, και ως εκ τούτου η συγκεκριμένη οικονομία δεν κινδυνεύει με υποβάθμιση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v