Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βραβεία ΕΒΕΑ 2004” (και) σε πέντε εισηγμένες

Για ένατη συνεχή χρονιά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών επιβράβευσε σήμερα μία ομάδα ικανών επιχειρηματιών και δυνατών επιχειρήσεων που κατά το προηγούμενο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα.

”Βραβεία ΕΒΕΑ 2004” (και) σε πέντε εισηγμένες
Για ένατη συνεχή χρονιά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών επιβράβευσε σήμερα μία ομάδα ικανών επιχειρηματιών και δυνατών επιχειρήσεων που κατά το προηγούμενο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η τελετή απονομής των ”ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2004” έγινε σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο HILTON και οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν είναι οι εξής:

1. Βραβείο Εξαγωγικής Δραστηριότητας

- ΑΛΟΥΜΥΛ ΜΥΛΩΝΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.

2. Βραβείο Εφαρμογής Συστημάτων Διοίκησης Ολικής Ποιότητας

- ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

- ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Α.Ε.

3. Βραβείο Επωνύμου Προϊόντος

- FOLLI – FOLLIE A.B.E.E.

- UNI-FARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ Α.Β.Ε.E.

4. Βραβείο Διεθνούς Δραστηριότητας

- ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

5. Βραβείο Επιχείρηση και Περιβάλλον

- VODAFONE

6. Βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης

- ΤΙΤΑΝ Α.Ε.

- ΕΥΡΗΚΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

7. Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης

- ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε.

8. Βραβείο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

- RAYCAP

9. Βραβείο Επιχείρηση και Παράδοση

- ”ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΕΣΤΙΑ”

10. Βραβείο Αυτοδημιούργητου Επιχειρηματία

- ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τα βραβεία απένειμαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας.

Η αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου, η ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων, η έγκαιρη επιστροφή του Φ. Π. Α. στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ο αναπτυξιακός νόμος, η αποτελεσματικότερη απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων, η ενεργοποίηση του Συμβουλίου Εξαγωγών, οι αποκρατικοποιήσεις, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η διαφάνεια στην κεφαλαιαγορά και ο εξορθολογιμός στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, είναι μερικά από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να βελτιωθεί το επιχειρηματικό κλίμα στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας χθες στην τελετή απονομής των ετήσιων ”Βραβείων ΕΒΕΑ”, η κυβέρνηση θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα εμπόδια που υπάρχουν στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ζητώντας τη συνεργασία τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων.

Όπως είπε ο υπουργός η κυβέρνηση δίνει έναν αγώνα ενάντια σε λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος που οδήγησαν σε μια σημαντική οπισθοδρόμηση την οικονομία ”γι’ αυτό δεν δικαιολογούνται καθυστερήσεις, ούτε όμως και υπερβολική βιασύνη

Ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας ανέφερε ενδεικτικά μερικά ευνοϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για την επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα και την αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος στην οικονομία, που οφείλεται σε συγκεκριμένες χρόνιες παθογένειες.

Μεταξύ των μέτρων αυτών είναι: Επιστροφή ΦΠΑ στις επιχειρήσεις, που καθυστερούσε το Κράτος επί χρόνια, ο νέος φορολογικός και αναπτυξιακός νόμος, αναθεώρηση μηχανισμών και ανακατανομή προγραμμάτων του Γ΄ ΚΠΣ με στροφή στην ιδιωτική οικονομία και αυτοχρηματοδότηση, ενίσχυση των μέτρων για την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την Περιφέρεια, καταπολέμηση της διαφθοράς με νέο νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Δρακούλης Φουντουκάκος ανακοινώνοντας τα ονόματα όσων θα βραβευθούν, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

”Η Ελλάδα έχει πλέον μια ισχυρή και σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία από την οποία περιμένουμε να βάλει τέλος στην διετή προεκλογική περίοδο και να προωθήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Σήμερα. Όχι αύριο, γιατί είμαστε ήδη πίσω, τελευταίοι στην μάχη της ανταγωνιστικότητας.

Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να γίνει μία από τις πρώτες επιλογές για την πραγματοποίηση επενδύσεων. Για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτούνται:

- Νέο, απλό, φορολογικό νομοσχέδιο με πολύ χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

- Νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που θα δίνει ευκαιρίες και στις μικρές και εμπορικές επιχειρήσεις.

- Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η αντιμετώπιση της διαφθοράς.

-Δραστική μείωση του αναγκαίου χρόνου και τους κόστους για την ίδρυση επιχειρήσεων.

- Ενίσχυση των υπηρεσιών υποδοχής επενδυτικών προτάσεων.

- Ενίσχυση των επιχειρήσεων με περισσότερους αναπτυξιακούς και κοινοτικούς πόρους.

- Απελευθέρωση των αγορών και ειδικά αυτής της εκπαίδευσης και της ενέργειας.

- Ταχύτατη έγκριση του Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου .

- Μείωση του δημόσιου τομέα.

Δεν έχουμε ούτε τον χρόνο ούτε την πολυτέλεια να αναλώνουμε τη δραστηριότητά μας στην προώθηση κοντόφθαλμων συμφερόντων και ανώφελων πολιτικών.

Η χώρα μας διαθέτει ένα πολύτιμο κεφάλαιο το οποίο δεν έχει αξιοποιήσει στο βαθμό που πρέπει. Το κεφάλαιο αυτό λέγεται έλληνες επιχειρηματίες και ελληνικές επιχειρήσεις”.

Παράλληλα με τις βραβεύσεις των επιχειρήσεων δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε πρώην Προέδρους και συμβούλους του ΕΒΕΑ για την εξαιρετική προσφορά τους στον Επιμελητηριακό θεσμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v