Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΕΒΚ:Να πληρωθούν οι προμηθευτές Ενόπλων Δυνάμεων

Να επισπευστούν αμέσως οι διαδικασίες ώστε το Δημόσιο να πληρώσει τους προμηθευτές που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις ζητά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.

ΣΕΒΚ:Να πληρωθούν οι προμηθευτές Ενόπλων Δυνάμεων
Να επισπευστούν αμέσως οι διαδικασίες ώστε το Δημόσιο να πληρώσει τους προμηθευτές που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, ζητά ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών.

Ειδικότερα, σε σχετική επιστολή του προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Πάνο Μπεγλίτη, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών επισημαίνει ότι έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην κλωστοϋφαντουργία και στις επιχειρήσεις του κλάδου της που συνεργάζονται με τις Ένοπλες Δυνάμεις, μέσω των διαγωνισμών κρατικών προμηθειών του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Όπως σημειώνει, έχουν ήδη περάσει παραπάνω από τρεις μήνες χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων οι διαδικασίες μεταβίβασης των πιστώσεων για το 2010 προς το ΥΠΟΙΑΝ, διά μέσου του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους, προκειμένου να πληρωθούν οι προμηθευτές.

Όπως επισημαίνεται, αποτέλεσμα των παραπάνω είναι να υπάρχουν πολλές διαμαρτυρίες από μέλη που έχουν παραδώσει οριστικά υλικά από το 2009 αλλά και για συμβάσεις τις οποίες έχουν υπογράψει μέσα στο 2010, βάσει των οποίων δικαιούνται να λάβουν προκαταβολές ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους.

Χαρακτηριστικά, ο σύνδεσμος τονίζει: "Στη σημερινή κατάσταση όπου η αγορά βιώνει δραματική έλλειψη ρευστότητας, θα πρέπει να παρέμβετε και να επισπεύσετε αμέσως τις διαδικασίες, ώστε το Δημόσιο να πληρώσει τους προμηθευτές που προμηθεύουν τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και γίνεται επί σειρά ετών, χωρίς καμία καθυστέρηση. Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή θα δώσει μια ανάσα στην αγορά και στη χειμαζόμενη κλωστοϋφαντουργία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v