Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα ελληνικά βραβεία εταιριών για το περιβάλλον

O θεσμός των Ευρωπαϊκών Βραβείων Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στη χώρα μας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠAΣΕΠΠΕ) υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ.

Τα ελληνικά βραβεία εταιριών για το περιβάλλον
O θεσμός των Ευρωπαϊκών Βραβείων Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά στη χώρα μας από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠAΣΕΠΠΕ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Με μία λαμπρή εκδήλωση ολοκληρώθηκαν τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον 2009-2010» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εννέα ελληνικές επιχειρήσεις βραβεύθηκαν στην 3η τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαΐου 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μία ένδειξη αναγνώρισης της προσπάθειας και του έργου που ενισχύει την κατεύθυνση της χώρας μας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, υψηλόβαθμα στελέχη της περιβαλλοντικής και επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και εκπρόσωποι των βραβευθέντων εταιριών και εταιριών μελών του ΠΑ.Σ.Ε.Π.ΠΕ.

Oι ελληνικές επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν είναι εξής:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΚΤΩΡ
2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ
3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Νηρεύς ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΑΘΑΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΛΒΑΛ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε.
2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΛΙΝΟΪΛ Α.Ε.
3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: GEOMORPH
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ
1Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: INTERAMERICAN
2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: Frigoglass
3Ο ΒΡΑΒΕΙΟ: COCO-MAT

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ, κ. Γιάννης Τρουβάς, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν η κ. Κατερίνα Παπαδημητρίου – Τζαβάλλου, Εκπρόσωπος της Επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας κας Δαμανάκη, ο κ. Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος, Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΚΑΑ, πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και μέλος της ΕΕΔΣΑ,ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος-Χωροταξίας του Πασόκ, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Ν.Δ, και τέλος, η κ. Ελένη Πολυχρονοπούλου, Αντιπρόεδρος ΠΑΣΕΠΠΕ.

Την τελετή παρουσίασε ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος κος Γιώργος Καραμέρος, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια ανέλαβε η θεατρική ομάδα των Λωτοφάγων, μεταφέροντας στο κοινό «πράσινα μηνύματα» και διασκέδαση μέσα από μια «πολυμεσική» παράσταση (video-μουσική-θέατρο-χορός) ειδικά σχεδιασμένη για την τελετή των βραβείων.

Χορηγοί της βραδιάς της τελετής απονομής των βραβείων ήταν οι εταιρείες Αττική Οδός, Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., Σιδενόρ, Polyeco, Safetykleen Hellas, Vestas. Υποστηρικτές της τελετής ήταν οι εταιρείες, Γιώργο Βασιλείου, BarCatering Group, Κορπή, Made for Art, Πλαίσιο, Praevid, Supply Chain, Συνοδινός και technology partner – η εταιρεία Graal Digital Creations. Media Partner των βραβείων, ήταν ο Real Group, και χορηγοί επικοινωνίας , ο ραδιοφωνικός σταθμός REAL FM, οι εφημερίδες REAL NEWS, Κέρδος, Free Sunday, City Press, η εταιρεία παραγωγής Vermantia Media Group, τα περιοδικά Review CSR, Marketing Week, τα ενημερωτικά portal Zougla.gr και EuroCharity και τα newsletters Retail today, Com today, Daily Fax και Business today.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v