Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η προσφορά σε άλευρα είναι 5πλάσια της ζήτησης

Τον εντονότατο ανταγωνισμός στον κλάδο, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος κ. Κ. Λούλης τονίζοντας ότι η προσφορά σε άλευρα στη χώρα μας είναι πενταπλάσια από τη ζήτηση!

Η προσφορά σε άλευρα είναι 5πλάσια της ζήτησης
Τον εντονότατο ανταγωνισμός στον κλάδο, τονίζει σε νέα ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλευροβιομηχάνων της Ελλάδος κ. Κ. Λούλης τονίζοντας ότι η προσφορά σε άλευρα στη χώρα μας είναι πενταπλάσια από τη ζήτηση!

Αναλυτικότερα ο κ. Λούλης τονίζει ότι στα ερωτήματα που δέχεται σχετικά με το ποσοστό αύξησης που θα … αποφασίσει ο Σύνδεσμος, απαντά τα εξής:

1. Όπως γνωρίζετε οι αυξήσεις των τιμών των σιτηρών είναι στα επίπεδα που αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων αλλά και σε γραφήματα που σας απέστειλα τις προηγούμενες ημέρες.

2. Τα μέλη του Συνδέσμου που εκπροσωπώ το 2009 άλεσαν τους 800.000 από τους 1.100.000
τόνους της Ελλάδος.

3. Κάθε μύλος έχει τα δικά του αποθέματα, τα δικά του κοστολόγια, και τις δικές του συμφωνίες για παραλαβές σιτηρών από παραγωγούς ή εμπόρους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Έχει επίσης τις δικές του συμφωνίες με πελάτες που είναι συνάρτηση της εμπορικής πολιτικής που ακολουθεί ο κάθε μύλος ξεχωριστά και έχει σχέση με την ποιότητα και ποσότητα που προσφέρει καθώς και με τον τρόπο πληρωμής που έχει συμφωνήσει με τον κάθε πελάτη.

4. Βασικός σκοπός του Συνδέσμου μας είναι η εκπροσώπησή μας ως οργάνου εργοδοσίας στον ΟΜΕΔ για την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης και αυτός εξάλλου ήταν ο λόγος που επανιδρύθηκε ο Σύνδεσμός μας ύστερα από 30 χρόνια αδράνειας.

5. Πέρα από τη σχετική νομοθεσία που δεν επιτρέπει τις συλλογικές αποφάσεις που αφορούν αυξήσεις τιμών, υπάρχει εντονότατος ανταγωνισμός στον κλάδο μας όπου η προσφορά σε άλευρα στη χώρα μας είναι πενταπλάσια από τη ζήτηση!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v