Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Mark Mobius επενδύει στην Ελλάδα και στην ΕΤΕ

Ο Mark Mobius, εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας αναδυόμενων αγορών της Templeton Investments, βρίσκεται σε αναζήτηση μετοχών σε μια σειρά χώρες, επενδύοντας μεταξύ άλλων και στην ΕΤΕ.

Ο Mark Mobius επενδύει στην Ελλάδα και στην ΕΤΕ
Ο Mark Mobius, εκτελεστικός πρόεδρος της ομάδας αναδυόμενων αγορών της Templeton Investments, βρίσκεται σε αναζήτηση μετοχών σε μια σειρά χώρες, επενδύοντας στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και επιζητώντας πρόσβαση, για παράδειγμα, στην Παλαιστίνη.

Ο «γκουρού» των επενδύσεων δήλωσε ότι είναι πιθανό αλλά δύσκολο να καταστεί η Ελλάδα αναδυόμενη αγορά, εξαιτίας της κρίσης στην ευρωζώνη. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, τονίζει ότι στο τέλος η χώρα θα γλιτώσει από τη μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, το μέγεθος του οποίου καθορίζει την κατάταξη μιας αγοράς σε αναδυόμενη ή ανεπτυγμένη.

Σε κάθε περίπτωση, δηλώνει ότι έχει επένδυση στην Εθνική Τράπεζα, εξηγώντας ότι κάποια στιγμή η αποτίμηση της τράπεζας έπεσε σε επίπεδα τόσο ελκυστικά, που αντιστοιχούν στα επίπεδα των τουρκικών επιχειρήσεων του ομίλου και μόνο, δηλαδή στην αξία της τουρκικής Finansbank την οποία κατέχει ο ελληνικός οίκος.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Mobius δηλώνει ότι προσπαθεί να διευρύνει τις επενδύσεις του περιλαμβάνοντας την Παλαιστίνη στη σφαίρα των τοποθετήσεών του, καθώς επίσης και στο Ιράκ και το Ιράν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v