Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντεκα συμφωνίες μαμούθ Αθήνας-Πεκίνου

Η Κίνα διαθέτει ελληνικά ομόλογα και θα προχωρήσει σε αγορές νέων όταν η Ελλάδα ξαναβγεί στις αγορές δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ουέν Τζιαμπάο. Yπογράφηκαν έντεκα συμφωνίες συνεργασίας.

Εντεκα συμφωνίες μαμούθ Αθήνας-Πεκίνου
Την πρόθεση της Κίνας να προχωρήσει σε αγορές νέων ελληνικών ομολόγων στο μέλλον εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Ουέν Τζιαμπάο κατά τη διάρκεια δηλώσεων μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γ. Παπανδρέου.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η χώρα του διαθέτει ήδη ελληνικά ομόλογα, ενώ τόνισε ότι η Κίνα του θα αυξήσει τις εισαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας υπογράφηκαν συνολικά έντεκα συμφωνίες συνεργασίας, δύο διακρατικές και εννέα επιχειρηματικές.

Η Κίνα σκοπεύει να ιδρύσει επίσης ένα επιχειρηματικό ταμείο της τάξεως των 5 δισ. δολαρίων προσφέροντας στους Έλληνες εφοπλιστές χρηματοοικονομική στήριξη για την αγορά πλοίων.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, μετά την Ελλάδα θα επισκεφτεί την Ιταλία, το Βέλγιο και την Τουρκία.

Την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός της Κίνας θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, στις 9:45 το πρωί, θα μεταβεί στη Βουλή, όπου θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Φίλιππος Πετσάλνικος και στις 10:30 θα μιλήσει στην αίθουσα της Γερουσίας, με θέμα «Ανάγκη να πείσουμε, κοινές (ενωμένες) προσπάθειες για να υπερκεράσουμε τις δυσκολίες».

Το απόγευμα (16:00), ο Κινέζος πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v