Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vinci: Συζητά νέους όρους για διόδια - εθνικές

Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων για τα υπό κατασκευή τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου Ελευσίνα - Τσακώνα και Κλειδί - Μαλιακός βρίσκεται η Vinci, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg στέλεχος της εταιρίας.

Vinci: Συζητά νέους όρους για διόδια - εθνικές
Σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων για τα υπό κατασκευή τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου Ελευσίνα - Τσακώνα (Ολυμπία Οδός) και Κλειδί - Μαλιακός (Αegean) βρίσκεται η εκ των αναδόχων κατασκευάστρια Vinci, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο επικεφαλής του τμήματος έργων παραχώρησης της γαλλικής εταιρίας, κ. Louis Roch Burgard.

Σύμφωνα με το πρωινό report της Eurobank Securities, ως αποτέλεσμα τέτοιων διαπραγματεύσεων θα πρέπει να αναμένεται μείωση των διοδίων και πιθανή αύξηση του χρηματοδοτικού κόστους με επέκταση στον χρόνο ισχύος της σύμβασης.

Η είδηση είναι σε αντιστοιχία με τις προ ημερών ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, σύμφωνα με τις οποίες οι όροι των έργων παραχώρησης επανεξετάζονται ώστε να αντανακλούν τις οικονομικές συνθήκες.   

Στην κοινοπραξία κατασκευής της Ολυμπίας Οδού μετέχουν οι εταιρίες Vinci, Hochtief, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ και J&P Άβαξ, ενώ στην κοινοπραξία για την Aegean μετέχουν η Vinci, η Hochtief, η Ελλάκτωρ, η J&P Άβαξ και η ΑΕΓΕΚ.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v