Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντυνάν: Αλχημείες καταγγέλλει ο Α. Βγενόπουλος

Σειρά σοβαρών στοιχείων για τον τρόπο λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Όμιλός του ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να εξαγοράσει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Ντυνάν: Αλχημείες καταγγέλλει ο Α. Βγενόπουλος
Σειρά σοβαρών στοιχείων για τον τρόπο λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ο Όμιλός του ουδέποτε ενδιαφέρθηκε να εξαγοράσει το συγκεκριμένο Νοσοκομείο, αλλά μόνο να εισπράξει τα δάνεια που είχε εκχωρήσει η Τράπεζα προς το Νοσοκομείο.

Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά λογιστικών παρατυπιών, μεταξύ των οποίων:

Έξοδα εγκατάστασης για τα οποία δεν λογίζονταν αποσβέσεις, με αποτέλεσμα ένα συνολικό ποσό 26,4 εκατ. ευρώ να μην απεικονίζεται όπως πρέπει στις λογιστικές καταστάσεις του Ερρίκος Ντυνάν

• Κονδύλια που αντί να εγγράφονται στα έξοδα (πχ ανταλλακτικά) πήγαιναν και αυτά στα πάγια.

Έλλειψη συμφωνίας του μητρώου των παγίων που εντάσσονται στην κατηγορία των μηχανημάτων και λοιπού μηχανολογικού εξοπλισμού, σύμφωνα με την ορκωτή ελέγκτρια.

Μη εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

• Στο κόστος παροχής υπηρεσιών υπήρχαν 6.537.925 ευρώ, τα οποία ήταν παροχή υπηρεσιών που δεν τιμολογήθηκε στα πλαίσια του κοινωφελούς σκοπού του ιδρύματος, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια διαδικασία γι αυτό…

Ο κ. Βγενόπουλος επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά συμπεριφορών του Ερρίκος Ντυνάν, που σχετίζονταν με την απροθυμία της διοίκησης του Νοσοκομείου να συνεργαστεί με την Τράπεζα.

Όπως πχ το γεγονός ότι είχε ζητήσει η Τράπεζα ένα επιχειρηματικό σχέδιο και παρόλα αυτά εκτός από ένα αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο που έχει υποβληθεί στην Τράπεζα τέλη 2006 αρχές 2007, έκτοτε δεν έχει υποβληθεί κανένα επιχειρηματικό σχέδιο από το νοσοκομείο στην Τράπεζα που να προβλέπει τις οποιεσδήποτε εξελίξεις!

Και όλα αυτά, όταν οι επιδόσεις του Νοσοκομείου, βάδιζαν από το κακό στο χειρότερο.

Επιπλέον, ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε με καυστικό τρόπο για τη συνεργασία του Ερρίκος Ντυνάν με τον Όμιλο του Ιατρικού Κέντρου για τη δημιουργία της κλινικής Γαία, ενώ σημείωσε ότι το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ανήκει ουσιαστικά στο δημόσιο, καθώς με δικά του κεφάλαια έχει δημιουργηθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v