Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευθυντής πολεοδομίας με καταθέσεις 27 εκατ.!

Έρευνα της περιουσιακής κατάστασης 3 στελεχών των πολεοδομικών γραφείων της Θεσ/νίκης διενεργεί το ΣΕΕΔΔ, μετά από καταγγελίες για χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μείωση προστίμων για αυθαίρετα.

Διευθυντής πολεοδομίας με καταθέσεις 27 εκατ.!
Έρευνα της περιουσιακής κατάστασης τριών στελεχών των πολεοδομικών γραφείων της Θεσσαλονίκης διενεργεί το Σώμα Επιθεωρητών, Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), όπως αποκάλυψε η ηλεκτρονική έκδοση του συγκροτήματος "Μακεδονία".

Η έρευνα διατάχθηκε κατόπιν σωρείας καταγγελιών στο ΣΕΕΔΔ σε βάρος των εν λόγω στελεχών. Ανάλογες έρευνες διενεργήθηκαν και σε άλλες πολεοδομίες της βόρειας Ελλάδας, από τις οποίες προέκυψαν σοβαρότατες ενδείξεις χρηματισμού υπαλλήλων, με πιο κραυγαλέα την περίπτωση προϊσταμένου πολεοδομικού γραφείου, σε λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 27 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, από τα έγγραφα τα οποία έχει στη διάθεσή της, προκύπτει ότι ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΕΔΔ, κ. Αριστείδης Μπουρδάρας, με εμπιστευτική εντολή που απέστειλε στα στελέχη της υπηρεσίας στη Θεσσαλονίκη, στις 3 Φεβρουαρίου, διατάσσει "τη διενέργεια ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης" τριών στελεχών, τα οποία υπηρετούν στα τρία πολεοδομικά γραφεία της περιοχής.

Δηλαδή στην πολεοδομία επί της οδού Μανουσογιαννάκη, η οποία έως πρότινος υπαγόταν στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και πλέον πέρασε στον δήμο, στην πολεοδομία ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία εδρεύει στη Θέρμη, και στην πολεοδομία δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία περιήλθε πλέον στο δήμο Ευόσμου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έρευνα, η οποία άρχισε στις 8 Φεβρουαρίου, αφορά στο άνοιγμα των λογαριασμών των τριών στελεχών καθώς και στον ενδελεχή έλεγχο όλων των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων των ιδίων και συγγενικών προσώπων τους.

Η έρευνα διατάχθηκε έπειτα από δεκάδες καταγγελίες σε βάρος των τριών οι οποίες υποβλήθηκαν ανωνύμως αλλά και επωνύμως στο ΣΕΕΔΔ από συναλλασσόμενους πολίτες αλλά και μηχανικούς. Η πλειονότητα των καταγγελιών αφορά σε τρία συγκεκριμένα αδικήματα: χρηματισμό, έκδοση παράνομων οικοδομικών αδειών και μείωση έως και μηδενισμό προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές.

Μία από τις υποθέσεις που κίνησε την περιέργεια των επιθεωρητών είναι η εξαφάνιση προστίμου, ύψους 1 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε επιβληθεί για αυθαίρετη κατασκευή, αλλά στη συνέχεια μηδενίστηκε.

Ανάλογη περίπτωση ελέγχεται και για την πολεοδομία ανατολικής Θεσσαλονίκης, η οποία περιήλθε στον δήμο Θέρμης. Εκεί είχε επιβληθεί πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, σε ιδιώτη, ο οποίος έχτιζε συγκρότημα κατοικιών στο Πανόραμα, αλλά στη συνέχεια το πρόστιμο μηδενίστηκε.

Στο διάστημα που προηγήθηκε διενεργήθηκαν έλεγχοι της περιουσιακής κατάστασης και σε στελέχη διαφόρων πολεοδομιών ανά τη βόρεια Ελλάδα. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με βάση αξιόπιστη πηγή, η πλέον κραυγαλέα περίπτωση ένδειξης χρηματισμού είναι αυτή ενός μηχανικού, προϊσταμένου πολεοδομικού γραφείου, σε λογαριασμούς του οποίου βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 27 εκατ. ευρώ!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v