Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Καμπανάκι» από S&P για νέα υποβάθμιση Ελλάδας

Η Standard & Poor’s προειδοποίησε ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, αναλόγως των λεπτομερειών του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.

«Καμπανάκι» από S&P για νέα υποβάθμιση Ελλάδας
Η Standard & Poor’s προειδοποίησε ότι μπορεί να προχωρήσει σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, αναλόγως των λεπτομερειών του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης τις οποίες επεξεργάζονται οι policymakers της ευρωζώνης, μεταδίδει το Reuters.

Σύμφωνα με την S&P, πάντως, η υποβάθμιση τόσο της Ελλάδας όσο και της Πορτογαλίας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τις δύο βαθμίδες. Σημειώνεται ότι η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση "ΒΒ+" παραμένει σε CreditWatch με αρνητικές επιπτώσεις.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης, σε ξεχωριστές του ανακοινώσεις, ανέφερε ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ενδέχεται να υποβαθμιστεί εάν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), δηλαδή ο μόνιμος μηχανισμός κρίσης για τον οποίο διεξάγονται διαπραγματεύσεις, υποχρεώσει τους δανειολήπτες ομολόγων να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους.

"Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι η τρέχουσα δυναμική της αγοράς υποδηλώνει πως η χώρα είναι πιθανή υποψήφια για χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ESM", αναφέρεται στην ανακοίνωση της S&P.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v