Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ά. Μέρκελ: Έτοιμη για βοήθεια σε Ελλάδα-Ιρλανδία

Έτοιμη να συμφωνήσει για βοήθεια σε Ελλάδα - Ιρλανδία και να δεχτεί ενίσχυση του EFSF, με αντάλλαγμα περαιτέρω δεσμεύσεις, δήλωσε ενώπιον της γερμανικής Βουλής η κ. Ά. Μέρκελ. "Δεν αρκούν 3 χρόνια στην Ελλάδα".  

Ά. Μέρκελ: Έτοιμη για βοήθεια σε Ελλάδα-Ιρλανδία
Η καγκελάριος της Γερμανίας, κ. Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε στη γερμανική Βουλή ότι είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα περαιτέρω δεσμεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει το πρακτορείο Reuters.

Οι δεσμεύσεις σχετίζονται με ιδιωτικοποιήσεις όσον αφορά στην Ελλάδα και με τον συντελεστή φόρου επιχειρήσεων στην Ιρλανδία.

Σύμφωνα με το Bloomberg η γερμανίδα καγκελάριος προσφέρει συναίνεση και για τη μείωση των επιτοκίων εφόσον βέβαια πωληθεί κρατική περιουσία.

H κ. Μέρκελ δήλωσε επίσης ότι θα συμφωνούσε να επεκταθούν οι δυνάμεις του ταμείου διασώσεων EFSF, με την προϋπόθεση ότι οι χώρες με χαμηλή αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας θα συμβάλλουν με κεφάλαια


"Δεν αρκούν 3 χρόνια στην Ελλάδα"

Νωρίτερα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "Bild", η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωνε ότι δεν αρκούν τρία χρόνια στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των δημοσιονομικών λαθών.

"Η επιμονή στο να λύσει η Ελλάδα τα προβλήματά της σε τρία χρόνια μπορεί να οδηγήσει μόνο σε νέους κλυδωνισμούς", σημείωνε η κ. Μέρκελ.

Παράλληλα, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης χρέους της Ελλάδας.

Αναφορικά με την επικείμενη σύνοδο κορυφής, η κ. Μέρκελ τόνιζε ότι οι αποφάσεις για την ευρωπαϊκή βοήθεια θα πρέπει να είναι ομόφωνες, προσθέτοντας ότι η Γερμανία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει το "όπλο" του βέτο. 

Στο ζήτημα των ευρωομολόγων, η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι είναι μια "λανθασμένη λύση" που "δεν βοηθάει κανέναν στην πραγματικότητα". 
  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v