Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρόσθετο χρήμα θα δώσει η ΤτΕ στις τράπεζες

Σε κυκλοφορία νέου χρήματος θα μπορεί να προχωρήσει η χώρα για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, χρησιμοποιώντας πρακτική αντίστοιχη της Ιρλανδίας, αναφέρει η "Ελευθεροτυπία".

Πρόσθετο χρήμα θα δώσει η ΤτΕ στις τράπεζες
Σε κυκλοφορία νέου χρήματος θα μπορεί να προχωρήσει η χώρα για να καλύψει τις ανάγκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, προχωρώντας στην πρακτική που χρησιμοποίησε και η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, σύμφωνα με την "Ελευθεροτυπία". 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, με τροπολογία δίνεται η δυνατότητα στην κεντρική τράπεζα "να παρέχει στήριξη για αντιμετώπιση προσωρινών προβλημάτων ρευστότητας σε φερέγγυα πιστωτικά ιδρύματα". 

Η μεθόδευση δεν πρόκειται να γίνει με τον κλασικό τρόπο, θέτοντας σε λειτουργία την εκτυπωτική μονάδα του Χολαργού. Ωστόσο, ο πρόσθετος δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από την ΤτΕ, με την εγγύηση του Δημοσίου, στην ουσία διοχετεύει πρόσθετο χρήμα, προσφέροντας ανάσα στα πιστωτικά ιδρύματα και στην αγορά. 

Στην πράξη, τονίζει, η Τράπεζα της Ελλάδος θα παρέχει δάνεια στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, λαμβάνοντας από αυτά ως ενέχυρο τίτλους όπως τιτλοποιημένα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v