Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές στα εισιτήρια των πλοίων

Νέες αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ισχύουν από 1/4 για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, καθώς η άνοδος στην τιμή καυσίμων και ο ΦΠΑ είναι οι πιο βασικοί λόγοι που επικαλούνται οι ακτοπλόοι, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Νέες τιμές στα εισιτήρια των πλοίων
Νέες αυξημένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ισχύουν από 1/4 για τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, καθώς η άνοδος στην τιμή των καυσίμων, οι κρατήσεις υπέρ τρίτων και ο ΦΠΑ είναι οι πιο βασικοί λόγοι που επικαλούνται οι ακτοπλόοι για την απόφαση αυτή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Ειδικότερα, ο όμιλος Attica Group με τις δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες «super star ferries» και «blue star ferries» που εκτελούν δρομολόγια Κρήτη Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, είχε ανακοινώσει από τέλη Ιανουαρίου την αύξηση 8% στο ναύλο των επιβατών από 1ης Απριλίου, αν δεν γίνει καμία κίνηση από πλευράς υπουργείου για τη μείωση των κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Από την αύξηση αυτή εξαιρούνται οι επιβάτες της καμπίνας και τα οχήματα ενώ η εταιρεία όπως και άλλες έχουν δεσμευτεί να μειώσουν τους ναύλους ισόποσα αν υπάρξει μείωση στις κρατήσεις υπέρ τρίτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας εξετάζει το γεγονός τη μείωσης κάποιων κρατήσεων, αρκεί οι ακτοπλόοι να συμφωνήσουν με τους ναυτεργάτες για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και αν γίνει αυτό, η οποιαδήποτε μείωση στο εισιτήριο για την οποία έχουν δεσμευτεί κάποιες από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, να γίνει προς όφελος των επιβατών.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιδρούν για τέλη υπέρ τρίτων τα οποία τονίζουν επιβαρύνουν τα εισιτήρια των επιβατών εδώ και χρόνια, όπως ο επίναυλος και τα τέλη υπέρ ΝΑΤ/ΚΑΕΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v