Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαφώνουν Τρισέ, ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ για Eλλάδα

Το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας έθεσαν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών κρατών της Ευρωζώνης στον Ζ. Τρισέ, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με άρθρο, από το Der Spiegel.

Διαφώνουν Τρισέ, ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ για Eλλάδα
Το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας έθεσαν ορισμένοι υπουργοί Οικονομικών κρατών της Ευρωζώνης στον Ζ. Τrichet, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, αναφέρει σε άρθρο το Der Spiegel, το πλήρες κείμενο του οποίου θα δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το περιοδικό ορισμένοι υπουργοί οικονομικών εξέφρασαν την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους, δε θα μπορέσει να βγει στις αγορές το 2012 και αναρωτήθηκαν μήπως η αναδιάρθρωση «σε αυτή τη χρονική περίοδο έχει κάποια λογική».

Ωστόσο ο Ζ. Τrichet αρνήθηκε να συζητήσει το θέμα, τονίζοντας ότι η αναδιάρθρωση θα έπληττε τη διεθνή εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και θα δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στις ελληνικές τράπεζες, που διαθέτουν μέρους του χρέους.

O Γερμανός Υπουργός οικονομικών, B. Schaeuble, θεώρησε τις απόψεις Trichet ως υπερβολικές και όχι αρκετά πειστικές. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε, σύμφωνα με το Der Spiegel, και ο Oli Rehn.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v