Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Blanchard:10 χρόνια προσαρμογής για Ελλάδα

Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας δεν έχει εκτροχιαστεί πλήρως, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, και θα περάσει μία 10ετία έως ότου ξεκαθαριστεί εάν έχει αποδώσει.

Blanchard:10 χρόνια προσαρμογής για Ελλάδα
Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας δεν έχει εκτροχιαστεί πλήρως, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κ. Olivier Blanchard, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, αλλά πιθανότατα θα περάσει μία 10ετία έως ότου ξεκαθαριστεί εάν έχουν αποδώσει οι δημοσιονομικές και άλλες μεταρρυθμίσεις.

"Θα πρέπει να δούμε την ελληνική προσαρμογή ως μια 10ετή διαδικασία", ανέφερε. "Κατά τη διάρκεια αυτής της 10ετίας, θα μου προξενούσε έκπληξη αν μπορούσαμε να βγάλουμε σωστό συμπέρασμα για το αν αποδίδει".

Ο κ. Blanchard δήλωσε ότι δεν είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και επίσης πως δεν είναι ούτε η μαγική λύση για τα προβλήματα της χώρας.

Υπάρχει πραγματικά περίπτωση να μπορεί να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη, τόνισε, προσθέτοντας ότι σίγουρα μια αναδιάρθρωση θα συνοδευόταν από κίνδυνο ντόμινο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v