Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή 16 βουλευτών για Μεσοπρόθεσμο

Αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο και εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στην οικονομία ζητούν 16 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου, απειλώντας ακόμη και με καταψήφιση του προγράμματος στη Βουλή.

Επιστολή 16 βουλευτών για Μεσοπρόθεσμο
Αναλυτική ενημέρωση για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και εξηγήσεις για τα πεπραγμένα στην οικονομία ζητούν δεκαέξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε επιστολή προς τον Γ. Παπανδρέου, απειλώντας ακόμη και με καταψήφιση του προγράμματος στη Βουλή. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στο "Πρώτο Θέμα", οι δεκαέξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έδωσαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη δημοσιότητα επιστολή με παραλήπτη τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

Αναλυτικά, ζητούν να συγκληθούν τα όργανα του κόμματος (ΚΟ, ΚΤΕ) για να συζητήσουν το μεσοπρόθεσμο. Επίσης ζητούν να μην έρθει ως ένα άρθρο γιατί όπως αναφέρει στο protothema.gr και εις εκ των συμμετεχόντων ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής «δεν μπορεί η πώληση της ΔΕΗ και του ΟΤΕ να μπαίνει στο ίδιο καλάθι με τους ιππόδρομους».

Επίσης αναφέρουν ότι «δεν μπορεί να κληθούμε πάλι με τη μορφή του κατεπείγοντος να ψηφίσουμε ένα νέο μνημόνιο όταν το πρώτο έχει αποτύχει!».

Παράλληλα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αναφέρεται ότι θα υπάρξουν προβλήματα εάν το πρόγραμμα πάει στη Βουλή χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και έτσι αφήνεται να εννοηθεί ότι εάν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα, εκείνοι είναι αποφασισμένοι να μην το ψηφίσουν στη Βουλή

Το πλήρες κείμενο της επιστολής

«Στη σημερινή, χωρίς προηγούμενο κρίση, οι στιγμές είναι για όλους μας ιστορικές Αποτελεί εθνική ανάγκη να συγκροτηθεί άμεσα ενιαίο μέτωπο σοβαρότητας και ευθύνης.

Πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια με οδυνηρές θυσίες του ελληνικού λαού. Κανείς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι οι θυσίες αυτές δεν θα πιάσουν τόπο.

Βρισκόμαστε όμως σήμερα, ένα χρόνο μετά, σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο και πάλι. Γιατί; Δεν είναι απλά θέμα πολιτικής ευθύνης, είναι η λογική που επιβάλλει να υπάρξει απολογισμός.

- Είναι ζήτημα πατριωτισμού.
- Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.
- Είναι ζήτημα ευθύνης και συνέπειας.

Είναι στοιχειώδης απόδειξη ότι σεβόμαστε την ψήφο των πολιτών.

Παράλληλα υπάρχει διάχυτη η ανησυχία πως η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμού θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και μάλιστα ως άρθρο ένα (1).

Ανάλογες επιλογές φαίνεται να υιοθετούνται και στο ευαίσθητο ζήτημα του εθνικού μας πλούτου. (αποκρατικοποιήσεις – αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας).

Αποφάσεις που θα προσδιορίσουν το μέλλον του τόπου για πολλές δεκαετίες δεν μπορούν να ληφθούν παρά μόνο με πλήρη σεβασμό στις αρχές του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Αυτό επιβάλλει η τήρηση του Συντάγματος και η πολιτική μας τιμή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση όλων των θεσμικών οργάνων της Βουλής, αλλά και του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ευρεία συζήτηση με θέματα:

1. Απολογισμός ενός χρόνου Μνημονίου
2. Μεσοπρόθεσμο -πρόσθετα μέτρα 2011- αποκρατικοποιήσεις
3. Διαδικασία εισαγωγής, συζήτησης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή

Αντωνίου Τόνια
Γερανίδης Βασίλειος
Γιαννακά Σοφία
Καϊλή Εύα
Καρτάλης Κωνσταντίνος
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουρουμπλής Παναγιώτης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λιντζέρης Δημήτρης
Μερεντίτη Αθανασία
Νασιώκας Έκτορας
Ρενταρή Όλγα
Ρομπόπουλος Θωμάς
Σαλαγιάννης Νικόλαος
Τζελέπης Μιχάλης
Τόγιας Βασίλης
»ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v