Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕΔΕ: Το Corporate Affairs Conference στις 30/6

Ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το Marketing Week και την Boussias Communications, συνδιοργανώνουν το Corporate Affairs Conference την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Park, με online χορηγό το euro2day. 

ΕΕΔΕ: Το Corporate Affairs Conference στις 30/6
Ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το Marketing Week και την Boussias Communications, συνδιοργανώνουν το Corporate Affairs Conference την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Park, με online χορηγό το euro2day.

Αναλυτικότερα, σε μια εποχή όπου η επιχειρηματικότητα πλήττεται και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων εξαρτάται κατά πολύ από την ισορροπία και την ανάπτυξη των σχέσεων και των επικοινωνιακών δομών με τους εταίρους τους, ο τομέας των Εταιρικών Υποθέσεων (Corporate Affairs), αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Ο βαθμός ανάπτυξης των Εταιρικών Υποθέσεων εντός της επιχείρησης αποτελεί ένδειξη για την ωριμότητα της λειτουργίας της αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για την αρτιότητά της. Οι σύγχρονες αντιλήψεις που επικρατούν γύρω από νευραλγικούς τομείς των Εταιρικών Υποθέσεων μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο σύμμαχο στην πλοήγηση των επιχειρήσεων σε δύσκολους καιρούς, αλλά και εφόδιο για την μελλοντική τους ανάπτυξη.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Τομέας Εταιρικών Υποθέσεων της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το Marketing Week και την Boussias Communications, συνδιοργανώνουν το Corporate Affairs Conference την Πέμπτη 30 Ιουνίου στο Park.

Στο συνέδριο διερευνώνται οι τομείς εκείνοι του χώρου των Εταιρικών Υποθέσεων, που σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουν να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στη συνολική επιχειρησιακή στρατηγική: Financial Communication (Επενδυτικές Σχέσεις), Corporate Lobbying (Πολιτική Διαμεσολάβηση) Internal Communication (Εσωτερικές Σχέσεις).

Ο ρόλος του αποτελεσματικού financial communication στην παρούσα οικονομική συγκυρία είναι περισσότερο σημαντικός από ποτέ. Η ανάπτυξη αλλά και επιβίωση των επιχειρήσεων εξαρτώνται κατά πολύ από τις σχέσεις τους με την επενδυτική κοινότητα, σε μια εποχή υπερπληθώρας πληροφοριών, φημών και καχυποψίας. Καταξιωμένα στελέχη της αγοράς θα παρουσιάσουν το ρόλο του τμήματος Επενδυτικών Σχέσεων.

Η ρευστή ελληνική πραγματικότητα, σε συνδυασμό με τις διεθνείς εξελίξεις, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα περίπλοκο περιβάλλον σήμερα για την επιχειρηματικότητα. Ποιος είναι ο ρόλος των Corporate Affairs σε αυτό το πλαίσιο; Υπάρχει τελικά η δυνατότητα για τις επιχειρήσεις να επηρεάσουν τον διάλογο που διαμορφώνει το πλαίσιο της δραστηριότητάς τους; Δύο κορυφαίοι διεθνείς εισηγητές του Corporate Lobbying ο Daniel Gueguen, CEO CLAN Public Affairs και Πρόεδρος του European Training Institute, και ο Tom Spencer, Executive Director του European Centre for Public Affairs παρουσιάζουν το πλαίσιο, τις ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις από την Πολιτική Διαμεσολάβηση αλλά και όσα προβλέπονται για την επόμενη δεκαετία. Την ενότητα συμπληρώνει πάνελ συζήτησης με υψηλόβαθμα στελέχη από τον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας.

Τέλος, η οικονομική κρίση παρουσιάζει νέες προκλήσεις για τους υπεύθυνους εσωτερικής επικοινωνίας των εταιρειών. Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούνται εσωτερικά οι αλλαγές που συμβαίνουν ή πρόκειται να συμβούν, μπορεί να είναι καθοριστικός για τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης. Η εσωτερική επικοινωνία αποκτά κατά συνέπεια περισσότερο στρατηγικό ρόλο. Στην ενότητα παρουσιάζονται καλές πρακτικές από το χώρο αυτό και κλείνει με πάνελ συζήτησης, με υψηλόβαθμων στελέχη από τον τομέα Εταιρικής Επικοινωνίας.

Το συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα ανώτατα και ανώτερα Στελέχη που φέρουν την ευθύνη να επικοινωνούν – εσωτερικά και εξωτερικά – τη στρατηγική της εταιρείας τους, όπως: Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και Γενικούς Διευθυντές, Στελέχη Corporate Communication, Corporate Affairs & Public Affairs, Στελέχη Δημοσίων Σχέσεων, Επενδυτικών Σχέσεων & Media Relations καθώς και Στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εσωτερικής Επικοινωνίας.

Μεγάλος Χορηγός του Συνεδρίου είναι η Coca Cola Τρία Έψιλον, Χορηγός η Interamerican, Χορηγοί επικοινωνίας η εφημερίδα Κέρδος και το περιοδικό Manager, τηλεοπτικός χορηγός το SBC, χορηγός online το Euro2day και χορηγός εκτυπώσεων η Pressious – Arvanitidis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο