Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΟΣΑ: Να απελευθερωθεί η Ελλάδα από το χρέος

"Η παρούσα κατάσταση κατά την οποία όλα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων απορροφούνται από τους πιστωτές δεν μπορεί να συνεχιστεί" υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Angel Gurria

ΟΟΣΑ: Να απελευθερωθεί η Ελλάδα από το χρέος
Η Ελλάδα πρέπει να απελευθερωθεί από το βαρύ της χρέος ώστε να ανακάμψει η οικονομία της, υποστηρίζει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ Angel Gurria, με συνέντευξή του σε ολλανδική εφημερίδα.

"Η παρούσα κατάσταση κατά την οποία όλα τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων απορροφούνται από τους πιστωτές δεν μπορεί να συνεχιστεί. Μπορεί να είναι προσωρινή, αλλά δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη λύση" δήλωσε ο κ. Gurria και συμπλήρωσε: "Θα πρέπει να επιτραπεί στην Ελλάδα να ακολουθήσει μία πολιτική που θα έχει πραγματικά αποτέλεσμα στην ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό είναι επίσης το καλύτερο για τους πιστωτές της".

"Ίσως οι τράπεζες να μην είναι ακόμη έτοιμες και αυτός είναι ένας καλός λόγος για να κερδίσουμε λίγο χρόνο" καταλήγει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ.

Χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Γαλλία και η Βρετανία αντιμετωπίζουν προβλήματα υψηλού χρέους και θα πρέπει να τα μειώσουν, υποστήριξε επίσης ο κ. Gurria και αυτό απαιτεί πολιτικές παρεμβάσεις. Για τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία απαιτείται ένα μειγμα παρεμβάσεων, το οποίο θα φέρνει τους προϋπολογισμούς σε ισορροπία και παράλληλα θα προωθεί την οικονομική ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v